Ima novi klub

NEKADA VELIKA NADA PARTIZANA SADA SE U SLOVENIJI BORI ZA OPSTANAK: Epizoda u Turskoj nije uspela, ali vratiće se!

Autor Dušan Ninković

Nova šansa u karijeri mladog fudbalera.

Izvor: MN Press

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije do 17 godina na novo je početku. Armin Đerlek (20), svojevremeno velika nada Partizana, pokušaće da se igranjem u Sloveniji, u ekipi koja se bori za opstanak, vrati na pravi put!

On iz turskog Sivaspora stiže u Kidričevo, gde će nastupati za lokalni Aluminij, trenutno devetoplasirani tim prvenstva Slovenije! Biće to prilika da dobrim igrama promeni tok svoje karijere.

Nekadašnji igrač crno-belih, koji je u Partizanu proveo deo kariejre u mlađim selekcijama i jednu i po seniorsku sezonu, brzo je napustio Srbiju. Već sa 19 godina se odselio u Tursku, gde je potpisao za Sivaspor, ali se u elitnom rangu turskog fudbala nije njbolje snašao.

''Drago mi je što sam stigao u Sloveniju. Izabrao sam tim u kom mogu da pokažem svoje kvalitete i da mu pomognem u borbi za opstanak. Želim da igram i da pomognem ekipi'', rekao je Armin Đerlek koji je objasnio i šta se dešavalo u turskoj ekipi:

''Tamo ima veliki broj iskusnih fudbalera i nisam mogao da dođem do izražaja. Ekipa je izborila direktan plasman u Ligu Evrope, to je bila dobra sezona. Ovde sam na šestomesečnoj pozajmici i vratiću se u Sivaspor na kraju sezone.''

Ofanzivni vezista koji ima tek 20 godina će novom klubu morati da donese kreativnost, jer Aluminij čeka velika borba za opstanak u nastavku sezone. Da bi se lakše prilagodio fudbalu u Sloveniji, imaće pomoć nekadašnjeg omladinca Partizana Emira Azemovića, takođe Novopazarca i Nemanje Jakšića koji je prošao školu Crvene zvezde.

Mladi fudbaler je pre nekoliko godina ima jednu zanimljivu situaciju, jer je pripreme Partizana morao da propusti zbog boginja. Ali, sve se završilo dobro i brzo se vratio na teren.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.