užasno

JEZIVA IGRA SUDBINE IM ODNELA ŽIVOTE: Svi su tek došli u klub, deo ekipe krenuo ranije zbog ograničenja

Autor Pavle Knežević

Mladi predsednik angažovao svoj avion da pomogne mladićima

Izvor: Printscreen/YouTube

Strašna sportska tragedija odnela je šest života. U padu aviona u Brazilu poginula su četvorica fudbalera, pilot i predsednik kluba.

Kao da ova činjenica nije dovoljno strašna, tragedija nekako postane veća kada se zna da su sva četvorica fudbalera bili jako mladi i da su ovog januara došli u klub kao pojačanja. Predsednik kluba je imao samo 32 godine.

Poginuli su igrači Lukas Prašedes, Markus Molinari, Ranule i Giljermo Noe. Svi oni su došli u januaru kao pojačanja. Poginuo je i predsednik Lukas Meira, kao i pilot Vagner.

Prašedes je 13. januara napunio 23 godine, igrao je levog beka, a bio je u klubovima Patrosinense, Kapivarijano, 15. Novembar, Botafogo-PB i druge.

Golman Ranule je imao 27 godina. Bio je specijalista za situacije jedan na jedan. On je 2017. bio šampion pokrajine Espirito Santo sa Altetiko Itapemirimom, a te sezone je izabran za najboljeg golmana takmičenja.

Molinari je takođe imao 23 godine. Igrao je u sredini terena, istakao se u mladom timu Araša Esporte i bio je jedan od najboljih strelaca te ekipe. On je sin Marinja, nekadašnjeg napadača Atletiko Mineira. On je kao pojačanje trebalo da bude predstavljen u ponedeljak.

Giljerme Noe imao je 28 godina i bio je jedan od najiskusnijih u ekipi. Za Palmas je igrao 2019. i klub je tada bio pokrajinski prvak u svom rangu.

Predsednik Meira je imao 32 godine, bio je biznismen, a bio je i kandidat za zamenika gradonačelnika grada Palmas. Politiku je napustio iz ličnih razloga.

Avion je pripadao porodici Lukasa Meire. Oni su danas krenuli ranije zbog letačkih ograničenja, pošto u delegaciji svakog kluba trenutno mogu da budu samo 23 osobe, zbog čega je ova petorka krenula mnogo ranije.

Ova tragedija neće pomerati ostale mečeve takmičenja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.