VEĆ DANAS!

OTKAZ! ABRAMOVIČ SPREMIO KRAJ LEGENDI ČELSIJA: Lampard potrošio 250 MILIONA i nije uspeo, zna se naslednik?

Autor Nebojša Marković

Gotovo je između Čelsija i njihove igračke legende.

Izvor: Profimedia

Frenk Lampard više neće biti menadžer Čelsija!

Legenda kluba sa "Stamford Bridža" dobila je otkaz ovog ponedeljka, zvanično je potvrdio klub.

Zanimljivo, otkaz mu je spremljen manje od 24 sata nakon pobede Čelsija u FA kupu protiv Luton Tauna.

Igračima Čelsija je bilo javljeno da ne dolaze na trening u ponedeljak ujutro, već kasnije popodne, očigledno zbog odluke koja se spremala- da Lampard više ne nastavlja sa "plavcima".

Roman Abramovič će tako legendi kluba uručiti otkaz samo nešto više od godinu i po dana otkako je bio postavljen za menadžera.

Lampard je vodio Čelsi na 84 utakmice i ostvario učinak od 44 pobede, 15 remija i 25 poraza, a prošle sezone su stigli do finala FA kupa gde ih je savladao Arsenal.

Jedna od stvari koja se dodatno zamerala Lampardu osim slabih rezultata je i ta što je Čelsi ove sezone uložio gotovo 250.000.000 evra u pojačanja, a to nije donelo nikakav boljitak ekipi.

Čelsi je 80 miliona potrošio na Kaija Haverca, 53 na Tima Vernera, za Bena Čilvela su platili 50, a za Hakima Zijeha 40 miliona. Golman Eduar Mendi je stigao za 24 miliona, dok su Malang Sar i Tijago Silva pristigli kao slobodni igrači...

Ostaje da se vidi ko će naslediti nekadašnjeg reprezentativca Engleske. U medijima na Ostrvu su se prethodnih dana pominjali Tomas Tuhel koji je bez posla od otkaza u PSŽ-u, kao i Andrij Ševčenko, nekadašnji napadač Čelsija koji je i selektor Ukrajine. Fabricio Romano tvrdi da je Tuhel favorit, dok Masimilijano Alegri nije bio u kontaktu sa "plavcima" prethodnih nedelja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.