TRIJUMF CRNO-BELIH

PARTIZAN MNOGO BOLJI NEGO PROTIV RUBINA: Bajbek doneo pobedu protiv Ukrajinaca, odbrana bez posla (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Tim Aleksandra Stanojevića odigrao je treći meč na pripremama u Beleku.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana već se nalazi u drugoj polovini priprema u Turskoj, a u ponedeljak su odigrali i treću prijateljsku utakmicu.

Crno-beli su savladali Desnu iz Ukrajine 1:0 golom Žan-Kristofa Bajbeka.

Partizan je posle pobede nad Zaglebjem 2:1, a onda i ubedljivog poraza od Rubina 2:5, sada upisao i drugi trijumf. Bila je to dobra partija tima Aleksandra Stanojevića koji je video i prvi gol Bajbeka u crno-belom dresu.

Stanojević je posle meča prokomentarisao igru njegovog tima protiv kvalitetnog ukrajinskog sastava.

"Normalno je da imamo uspone i padove na pripremama, danas je takođe bilo korektno. Niko se nije povredio, to je vrlo važno. Dobro smo igrali, ni posle nije bilo loše kad smo promenili ekipu. Imamo sada dve utakmice kada će svi igrati po 90 minuta, pa ćemo videti kako će igrati. Što se tiče Bajbeka, to je važno i za njega i za nas. Odigrao je 60 minuta i biće to još bolje", sumirao je Stanojević igru Partizana u meču protiv Desne.

UŽIVO TEKSTUALNI PRENOS UTAKMICE:

Kraj utakmice! Partizan - Desna 1:0, druga pobeda crno-belih u trećoj pripremnoj utakmici u Turskoj. Dobra partija Partizana, pre svega sa defanzivne strane gde Ukrajinci nisu uspeli da ni da zaprete. Partizan je iz lepe akcije u 54. minutu stigao do pobede preko Žan-Kristofa Bajbeka, a i posle toga su u nekoliko dobrih akcija preteli sastavu Desne, trenutno trećeplasirane ekipe ukrajinskog šampionata.

88' - Asano kao brzi voz! Kakav prodor kroz sredinu terena, nekoliko sjajnih poteza, a onda i start nad Japancem koji donosi žuti karton Gičenku.

80' - Usporio je ritam meča u ovim trenucima. Desna i dalje ne uspeva da zapreti ozbiljnije golu Stojkovića, imali su samo jedan bezopasan šut sa distance koji je golman Partizana lako odbranio.

71' - Dobra zamisao Asana posle prodora, centaršut na Lazara Markovića, ali napadač ne stiže do te lopte.

60' - Još šest promena u Partizanu, na terenu su sada Nikola Štulić, Lazar Marković, Takuma Asano, Aleksandar Miljković, Bibars Natho i Svetozar Marković. Izašli su Bajbek, Holender, Pavlović, Zdjelar, Živković i Ostojić.

54' - GOOOOL, 1:0 za Partizan, Bajbek je strelac na asistenciju Lutovca! Odlična asistencija prinudnog levog beka na ovom meču, koji lepo pronalazi Francuza, a ovaj iz prve trese mrežu:

52' - Miloš Jojić je ušao u igru. Ukrajinci su do sada zamenili čak 10 od 11 igrača koji su započeli meč.

46/ - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena - 0:0! Bio je Partizan bolji tim u ovih 45 minuta, bili su aktivniji u ofanzivi i čak imali pojedine šanse. Najbolju je propustio Vujačić, Holender i Bajebek su takođe pokušavali, ali Partizan nije uspeo da iskoristi inicijativu na dosadašnjem delu susreta.

44' - Holender pokušava u šesnaestercu, ali nije uspeo da lepo zahvati loptu posle centaršuta i zato nema opasnosti po Desnu.

30' - Vujačić u velikoj šansi! Najbolja šansa do sada, dobro se ubacio i pobegao svom čuvaru kod jednog kornera, ali nije uspeo da prosledi loptu u mrežu.

17' - Utkovski pokušava, šut u okvir gola, ali brani Vladimir Stojković.

10' - Bajbek je lepo napravio promenu brzine i umakao svom čuvaru, ali iz tesnog ugla pogađa samo golmana Desne. Ostaje 0:0.

5' - Jaka kiša u uvodnim minuta u Beleku, Desna uglavnom ima više lopte u nogama.

1' - Počela je utakmica u Beleku

- Evo i sastava Partizana, Stanojević je morao da napravi promenu na levom beku, pa je tamo Aleksandar Lutovac kao prinudno rešenje. Biće zanimljivo videti i Nemanju Jovića u ofanzivnoj liniji tima: Stojković - Živković, Ostojić, Vujačić, Lutovac - Zdjelar, Pavlović - Holender, Jović, Suma - Bajbek.

- Trener Aleksandar Stanojević je najavio da će Partizan protiv Desne probati i neke druge igrače, jer su mu ove prve pripreme od preuzimanja tima i želi da od svih vidi šta može da očekuje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.