Potpisano

ZVANIČNO JE - POČINJE TUHELOVA ERA: Za nemačke bisere - NEMAČKI stručnjak!

Autor Mladen Šolak

Dogovorena je saradnja na 18 meseci

Izvor: MN Press

Čelsi je juče otpustio Frenka Lamparda, a danas je postavio novog menadžera - Tomasa Tuhela!

Doskorašnji trener Pari Sen Žermena preuzeće "plavce" i pokušaće da im stabilizuje formu posle mesec dana loših igara i rezultata.

Gazda Čelsija Roman Abramović i saradnici dogovorili su sa nemačkim stručnjakom saradnju na godinu i po, uz prioritetni zadatak da uvede ekipu u Ligu šampiona.

On je 13. menadžer kluba sa Stamford Bridža od 2003, kada je klub kupio ruski milijarder Roman Abramović.

"Želim da zahvalim Čelsiju i rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju. Gajim ogromno poštovanje prema svemu što je Frenk Lampard uradio za Čelsi u svom mandatu, ali u isto vreme ne mogu da dočekam da se upoznam sa ekipom i počnem da radim u najuzbudljivijoj ligi sveta. Ponosan sam što sam član Čelsijeve porodice, ovo je nešto neverovatno!", poručio je Tuhel, čijem prethodniku je "glave došao" loš niz rezultata na poslednjih osam mečeva.

Za to vreme, upisano je pet poraza, pa je Čelsi "skliznuo" na deveto mesto, uz 11 bodova manje od lidera Mančester junajteda.

Kad je Tuhel u pitanju, trenerku karijeru počeo je u omladinskoj školi Štutgarta, a potom je radio u Augzburgu, Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Pari sen Žermenu.

U karijeri je do sada osvojio sedam trofeja, od čega šest u francuskom klubu, a predvodeći PSŽ stigao je prošle sezone do finala Lige šampiona.

Sada će imati zadatak da ustali formu ekipe u kojoj nemački biseri Kai Haverc (21)  i Timo Verner (24) nisu pružali ono što se od njih očekuje i za šta su "debelo" plaćeni prošlog leta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.