Pravi derbi!

UVREDE, CRVENI I PREOKRET INTERA U 97. MINUTU: "Nerazuri" jure duplu krunu, Milan u žestokom padu forme!

Autor Nikola Lalović

Kakav meč smo videli u četvrtfinalu kupa Italije!

Svi su očekivali neizvestan i odličan meč u duelu Intera i Milana u četvrtfinalu Kupa Italije, ali ovaj duel je ponudio i više od očekivanja. 

Videli smo gol Zlatana Ibrahimovića, potom pravi skandal i obračun Ibre sa Lukakuom, potom crveni karton za Šveđanina. Usledili su penal za Inter i na kraju - proekret u 97. minutu prvim golom Kristijana Eriksena ove sezone!

INTER - MILAN 2:1 (0:1)

/Lukaku 71 (pen), Eriksen 90+7; Ibrahimović 31/ 

Ovakav rezultat ostavlja Inter u trci za duplom krunom ove sezone, dok je Milan u velikom problemu, pošto je pad forme očigledan. U poslednje tri nedelje su izgubili derbije od Juventusa (3:1) i Atalante (3:0). 

Meč je počeo boljom igrom Intera koja je krunisana golom Zlatana Ibrahimovića posle pola sata igre. On se našao u šesnaestercu protivnika ukoso od gola, a onda je šutnuo, lopta je prošla kroz noge Aleksandru Kolarovu i završila u golu. 

Tačno pred odlazak na odmor, videli smo sukob koji je obeležio ovaj meč. Ibrahimović je dobacio Lukakuu, a Belgijanac ne samo da mu nije ostao dužan, već je i uzvratio uvredama, a želeo je da se sa Šveđaninom obračuna i fizički. Oba igrača su dobila po žuti karton, što se ispostavilo kao možda ključni deo meča. 

Ibrahimović je u 58. minutu neoprezno startovao, želeo je da uzme loptu Aleksandru Kolarovu, ali je zapravo srušio srpskog defanzivca sa leđa. Po pravilima to je žuti karton, a pošto je bio drugi po redu - ovo je značilo kraj meča za napadača "rosonera". 

Inter je potom krenuo da napada svim silama, a nakon starta nad Nikolom Barelom dosuđen je jedanaesterac za Inter. Lukaku ga je izveo i doneo poravnanje. 

Zbog crvenog kartona, ali i povrede zadnje lože jednog od sudija drugo poluvreme je produženo za čitavih 10 minuta, što je Inter iskoristio. Svojim prvim golom u dresu "nerazura" ove sezone Kristijan Eriksen je u sedmom minutu nadoknade pogodio iz slobdonog udarca i tako doneo plasman u polufinale svom timu. 

Inter će se u polufinalu kupa sastati sa boljim iz duela Juventusa i SPAL-a.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.