Kreće ono pravo

DOSTA PRIČE O HRVATSKOJ, POČINJE ONO PRAVO: Svetsko prvenstvo je sada najbolje, a Francuzima se OTVARA put ka finalu!

Autor Mladen Šolak

Očekuje nas sjajan rukomet do kraja nedelje.

Rukometno Svetsko prvenstvo, 27. po redu, nastavlja se u sredu, tradicionalno najvažnijim mečevima na turniru - četvrtfinalima!

U ovoj fazi globalnog turnira u Egiptu neće biti reprezentacije Hrvatske, koja se obrukala u duelu sa Danskom i koja na tri od poslednja četiri Svetska prvenstva (uključujući ovo) nije deo završne borbe za medalje.

Za plasman u četvrtfinale boriće se ovi timovi:

Danska – Egipat 17.30
Španija – Norveška 20.30
Švedska – Katar 20.30
Francuska – Mađarska 20.30

Dosta posla je za Hrvate odradio Katar, koji je savladao Argentinu (26:25) i omogućio izabranicima Lina Červara da se provuku do naredne faze trijumfom nad Dancima.

Hrvati, srebrni sa prošlog Evropskog prvenstva, zaostajali su dva gola za Skandinavcima, a onda "zaboravili" da izađu na teren u drugom poluvremenu, izgubivši na kraju razlikom od 12 pogodaka, što je najteži poraz Hrvata na velikim takmičenjima još od EP 2002 i meča sa SR Jugoslavijom (34:22).

Selektor Lino Červar je već sad bivši, ostavku je najavio posle šokantnog poraza od Argentine (19:23), a "ranjenu "ekipu će kroz kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji se igra u martu u Francuskoj, povesti neko drugi. I neće to biti nimalo lak zadatak.

Ipak, vratimo se Svetskom prvenstvu.

Izvor: MN Press

Dobro je poznato da su Francuzi u pripremi za ovaj turnir doživeli poraz od Srbije u Zrenjaninu, pa bili nadigrani od "orlova" i na svom terenu. U Egiptu su, ipak, dokazali da su i dalje klasa, a praktično im se "otvorio" i žreb ka finalu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Mađarske, koja je u toj fazi treći put u poslednjih osam godina, a ako "Galski petlovi" trijumfu u borbi za finale igraće protiv pobednika susreta Švedska - Katar.

Na drugoj strani "kostura" pratićemo poslasticu - okršaj Španije i Norveške. "Crvena furija" je trenutni evropski vladar, dok su Norvežani trećeplasirana selekcija sa istog prvenstva, a uz to i finalisti sa Mundijala 2019.

Svetsko prvenstvo se, inače, završava 31. januara - a do tada očekuju nas spektakularni mečevi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi