Šok

MA, KAKVA TITULA – JUNAJTED SE OPET BRUKA! Na Old Trafordu pobedio NAJGORI tim Premijer lige

Autor Mladen Šolak

Ovako se ne osvaja prvenstvo, ovako se teško blamira.

Po svemu sudeći, neće dugo trajati san navijača Mančester junajteda da bi njihova ekipa mogla da se umeša u borbu za titulu posle osam godina.

U sredu uveče, Junajted je izgubio kod kuće od najlošijeg tima prvenstva - Šefild junajteda (1:2), i tako dao šansu novom lideru Mančester sitiju da mu odmakne četiri boda. U ovom trenutku, "građani" su prvi sa poenom prednosti u odnosu na "crvene đavole".

Nije potrebno naglašavati kolika je ovo blamaža ekipe Ole Gunara Solskjera i koliko je ovo senzacionalna pobeda tima koji je do večeras osvojio samo pet bodova u čak 19 utakmica.

A šok za domaće nagovešten je u 23. minutu, kada je Šefild poveo golom koji je postigao Kin Brajan nakon centaršuta iz kornera.

U drugom poluvremenu popularni "crveni đavoli" su izjednačili golom Harija Megvajera u 64. minutu, da bi pobedu Šefild junajtedu doneo Oliver Burk u 74. minutu nakon što je loptu na putu ka golu skrenuo igrač domaćih Aksel Tuanzebe.

Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je ceo meč za ekipu iz Mančestera.

Istovremeno, Mančester siti čuo je dobre vesti iz iz Liverpula, gde su Everton i Lester odigrali nerešeno 1:1.

Džejms Rodriges je u 30. minutu doveo u vodstvo ekipu Evertona, a bod "lisicama" je doneo Juri Tilemans golom u 67. minutu.

Lester zauzima treće mesto na tabeli lige sa 39 bodova, a Everton je na sedmom mestu sa 33 boda.

(Beta/MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.