Akademija Pandev

ZVEZDA ZGROMILA MAKEDONCE ZA TREĆU POBEDU U TURSKOJ: Stanković rotirao i sve funkcioniše! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su u odličnoj formi.

Izvor: MN Press

Treći meč ba pripremama u Turskoj i treća pobeda Crvene zvezde! Ova je bila veoma ubedljiva.

Crveno-beli su protiv Akademije Pandev upisali pobedu rezultatom 5:0, a istakao se Dijego Falćineli sa dva brza gola u finišu meča, kao i Mirko Ivanić i Veljko Nikolić koji su imali po gol i asistenciju.

Pretposlednjom zimskom proverom Dejan Stanković može biti delimično zadovoljan, jer su crveno-beli u drugom delu izgleda baš kako on želi. Prvi deo susreta je bio problematičan, ali treba uzeti u obzir da je to bilo očekivano jer je beogradski tim igrao u neobičnoj formaciji.

Od taktičkih zamisli danas smo videli Ričarda Odadu pri kraju prvog i Sekua Sanoga u finišu drugog dela kao štopere, ali i Marka Gobeljića kao desnog defanzivca u formaciji sa tri igrača u poslednjoj liniji. Odbrana je i nakon 270 minuta u Turskoj ostala nesavladana.

Tekstualni prenos ovog meča, kao što je bio slučaj i sa prethodnim susretima, možete pratiti na MONDU.

Podsećamo, Crvena zvezda je odigrala utakmice protiv Šlonska i ruske Ufe i oba meča rešila u svoju korist.

Do kraja priprema za prolećni deo sezone crveno-belima predstoji i meč protiv ukrajinskog Šahtjora što je najteži rival u Turskoj. Tu bi trebalo da se vidi pravi kvalitet prvoplasirane ekipe Superlige.

TOK MEČA

KRAJ! Crvena zvezda je ubedljiv pobedila ekipu iz Strumice. Nakon što su prvih 40 minuta dobro parirali, igrači makedonskog tima su potpuno zakazali u finišu susreta kada su prmili tri brza gola.

88. minut - GOOOOL! Sada se Zvezda poigrava sa nemoćnim rivalom! Dijego Falćineli postiže drugi gol u roku od četiri minuta. Nakon velike greške igrača Akademije Pandev loptu je ukrao Gelor Kanga, a zatim nesebično uposlio saigrača.

Crvena zvezda Akademija Pandev 5:0 Dijego Falćineli
Izvor: YouTube/Arena sport TV

85. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi, verovatno poslednja. Radovana Pankova, jedinog startera koji je do sada bio na terenu menja mladi napadač Marko Lazetić. Promeniće se formacija crveno-belih.

84. minut - GOOOOL! Ponovo je vrlo važan bio Mirko Ivanić, ali ovog puta on nije strelac. Dodao je loptu u prostor Falćineliju, a Italijan se izborio za priliku da uputi udarac i na kraju i pogodio mrežu makedonskog tima. Ubedljivih 4:0.

Crvena zvezda Akademija Pandev 4:0 Dijego Falćineli
Izvor: YouTube/Arena sport TV

71. minut - GOOOOL! Mirko Ivanić je strelac trećeg pogotka, nakon što je odigrao fantastičan dupli pas sa Milanom Gajićem. Zvezdin vezista je idaelno pogodio loptom u prostor desnog beka, a ovaj mu uzvratio asistencijom za 3:0.

Crvena zvezda Akademija Pandev 3:0 Mirko Ivanić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

65. minut - Nove promene u Crvenoj zvezdi. Milan Gajić je zamenio Marka Gobeljića, Dijego Falćineli je u igri umesto Milana Pavkova, Aksel Bakajoko je ušao umesto Veljka Nikolića, a nešto ranije je Vasiljević zamenio Popovića.

54. minut - GOOOOOL! Oprobao je udarac sa distance Veljko Nikolić, lopta je zakačila jednog fudbalera makedonskog tima, a zatim i prevarila čuvara mreže. Nakon asistencije, Zvezdin kapiten na današnjem meču postiže i gol.

Crvena zvezda Akademija Pandev 1:0 Veljko Nikolić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

46. minut - Crvena zvezda igra u sastavu: Popović - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Nikolić, Ivanić - Pavkov. Dejan Stanković je napravio šest izmena na poluvremenu.

Nastavljena je utakmica u Turskoj, a podsećamo da Crvena zvezda ima prednost protiv Akademije Pandev (1:0).

Kraj prvog dela meča!

41. minut - Konačno nešto bolja igra Crvene zvezde. Veljko Nikolić je uposlio Milana Pavkova, a snažni napadač je nakon driblinga zatresao mrežu Makedonaca.

Crvena zvezda Akademija Pandev 1: Milan Pavkov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

35. minut - Iako je Crven zvezda meč počela u formaciji 3-5-2, sada sve češće igra 4-4-2. Odada je fudbaler koji se iz veznog reda spušta u poslednju liniju, a Marko Gobeljić i Strahinja Eraković zauzmu bekovske pozicije.

31. minut - Pogrešio je Ričard Odada, ali greška mladog fudbalera Crvene zvezde nije kažnjena. Akademija Pandev je krenula u napad koji nije uspela da pretvori u gol, iako je imala brojčanu prednost.

13. minut - Prva promena na utakmici. Radevski je izašao zbog povrede, a Milovanović je ušao u igru.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Pankov, Eraković - Gavrić, Petrović, Odada, Nikolić, Vukanović - Pavkov, Krstović.

AKADEMIJA PANDEV: Jovanovski, Dimov, Manev, Serafimov, Martinaga, Šarkoski, Stoilov, Stojčeski, Radeski, Markoski, Velinovski

Rezervisti:

Crvena zvezda: Vasiljević, Gajić, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Bakajoko, Falćineli, Lazetić.

Akademija Pandev: Kupanov, Iliev, Jovanov, Panoski, Gligorov, Talakov, Tomovski, Milovanović, Stojanovski, Pandev, Krstovski, Krestevski, Ferati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.