Stranci su potrebni!

TERZIĆA IZNENADILA REAKCIJA STANOJEVIĆA: Zvezda nije u kontaktu sa FSS!

Autor Dušan Ninković

Generalni direktor Crvene zvezde se još jednom osvrnuo na izjavu Partizanovog trenera.

Izvor: MN Press

Ponovo se priča o famoznom pravilu. Da li će FSS i kada zaključiti da fudbaleri iz Evropske unije nisu stranci u srpskim klubovima?

Ova tema izazvala je mnogo bure prethodnih dana. Prvo se oglasio Aleksandar Stanojević, kom je zasmetala promena pravila, ali je Zvezdan Terzić reagovao na njegovu izjavu.

Gostujući na televiziji Arenasport pred meč Crvene zvezde i Šahtjora Zvezdan Terzić je ponovo pričao o ovom pravilu. Pored toga, operativac crveno-belih je govorio o unosnoj ponudi koja je odbijena, ali i velikom poslu koji klub priprema za leto.

''Poslednjih godinu dana nismo imali kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije na ovu temu. Zato sam iznenađen reakcijom Saleta Stanojevića kog mnogo cenim. Mislim da je malo preterao sa reakcijom. Nismo mi postavili kao temu promenu propisa. Ne bih više da se bavim time. Zalažemo se za povećanje broja stranaca, jer bi tako mogli da dolaze kvalitetniji igrači. To nije opasnost za manje klubove, a Crvenoj zvezdi je potreba'', istakao je Terzić.

Pored toga što smatra da bi u Superligu dolazili kvalitetniji igrači iz inostranstva, generalni direktor Zvezde tvrdi da to nikog ne bi ugrozilo.

''Dobrom domaćem igraču stranac neće uzeti mesto. Kada igraju Inter i Milan ili neko u Engleskoj, svedoci smo da ne bude ni jedan domaći igrač. Treba pratiti trendove i ne treba biti ksenofobičan. Trenutno ima uslova za povećanje broja stranaca! Sezonu ćemo izgurati sa četiri stranca, a trenutno ih imamo sedam jer se spremamo za evropske kvalifikacije narednog leta'', zaključio je prvi čovek Crvene zvezde.

Nakon reakcija sa crvene i crne strane Topčiderskog brda, oglasio se Slaviša Kokeza koji su pojasnili detalje oko problematičnog pravila. Jednoj ekipi koja se takmiči u Superligi ovakva promena uopšte ne smeta.

Aktuelni šampion Srbije i lider u tekućem prvenstvu je završio pripreme u Turskoj i nakon današnjem meča protivŠahtjora se vraća u Beograd. Prvenstvo se nastalvja narednog vikenda gostovanjem u Novom Pazar, a nakon tri ligaška kola sledi meč protiv Milana u Ligi Evrope.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.