KO JE POGREŠIO?

NOVI DETALJI MESIJEVOG UGOVORA - BARSA DUŽNA KAO GRČKA: Časte ga još 39 miliona, iako odlazi za džabe!

Autor Milutin Vujičić

Samo "kapa" na račun.

Izvor: Profimedia

Španski list "El Mundo" uzburkao je fudbalski svet objavljivanjem informacije da je četvorogodišnji ugovor Lea Mesija i Barselone bio vredan više od pola milijarde evra, zbog čega su fudbaler i klub besno reagovali i najavili tužbe.

"Opravdao je svaki dinar!", saopštili su iz Barselone, ne demantujući sporazum, da bi se dan kasnije u istom listu kome je zaprećeno tužbom pojavile nove informacije.

Naime, španski list tvrdi da u ugovoru postoji još jedna luda klauzula koja će Mesiju doneti bogatstvo.

Bez obzira što će (najverovatnije) tokom leta Mesi napustiti "Nou Kamp", i potpisati za drugi klub bez obeštećenja, Barselona će na osnovu klauzule o lojalnosti morati da plati Mesiju još neverovatnih 39 miliona evra.

Bizarnost u čitavoj priči je da Mesiju taj novac sleduje iako potpiše za drugi klub, odnosno mora samo da se strpi do 15. jula i potom da objavi za koga će ubuduće igrati.

Najveći fudbaler u istoriji Barselone tako će klub "baciti" u nove dugove, ali daleko od toga da je u pitanju njegova krivica - pogrešili su (ili nisu) oni koji su sklapali ugovor, dok je Mesi golovima i asistencija, opravdao poverenje.

Ipak, Barselona je pred bankrotom, ali ne zbog Mesija nego zbog ostalih loših akvizicija poput Kutinja, Grizmana, Dembelea i ostalih koji su skupo plaćeni i nisu doneli ništa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.