SPREMNI SU!

5 NAJJAČIH UTISAKA SA PRIPREMA ZVEZDE: Pavkov nije penzioner, pojačanja u magli, a crveno-beli trče kao na baterije!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su trenirali na Kipru i u Turskoj, a deluje da su spremni za nastavak sezone!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress

Pripreme su završene! Crvena zvezda je obavila sve neophodne dolaske u ovom prelaznom roku i odigrala sve kontrolne mečeve pred nastavak sezone. Sada je spremna za ono glavno!

Borba na tri fronta neće biti nimalo laka, ali smo u toku jučerašnjeg dana od Zvezdana Terzića i Dejana Stankovića čuli da su optimisti. Na čemu se bazira taj optimizam?

Deluje da su svi zahtevi koje je mladi trener postavio ispunjeni! Klub je angažovao pojačanja, treninzi su bili naporniji nego ikada, a pripremne utakmice uopšte nisu bile ''prijateljske''. Generalnom direktoru je imponovalo interesovanje za igrače Zvezde, ali je ponude odbijao, pa se čini da je igrački kadar jači nego jesenas.

Izdvojili smo pet najjačih utisaka o pripremama Crvene zvezde na Kipru i Turskoj.

Četiri meča bez primljenog gola

Milan Borjan.
Izvor: MN Press

Milan Borjan je komandovao, a defanzivci Crvene zvezde posao obavljali maksimalno! Na četiri utakmice tokom priprema nije primljen nijedan pogodak, a takve stvari ulivaju samopouzdanje igračima. Videči smo Srnića na desnom beku, Odadu i Sanoga kao štopere, Gobeljića u poslednjoj liniji sa tri defanzivca... Odbrana je uvek izdržala.

Milan Borjan je skidao zicere, Gajić probijao po desnoj strani i bio stalna pretnja, Milunović pravio haos (i postigao gol) u protivničkom kaznenom prostoru.

Protiv crveno-belih gol nisu postigli poljski Šlonsk, ruska Ufa, makedonska Akademija Pandev i Šahtjor iz Donjecka koji je, iako najzvučnije ime tokom priprema, bio u podređenom položaju veći deo meča. Gol razlika 10-0!

Pojačanja bez utiska

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Postojao je jasan plan kakva su pojačanja potrebna Crvenoj zvezdi u januaru! Postojao je, ali do kraja priprema novajlije nisu još pokazale da će biti i pojačanja, za šta svakako ima još vremena.

U klub su stigla trojica igrača, Slavoljub Srnić, Aksel Bakajoko i Filipo Falko. Dok je za Srnića jasno da će češće biti korišćen kao desni bek ili desni vingbek, kod ostale dvojice postoje dileme. Bakajoko je došao kao desno krilo, a na pripremama je igrao levo, dok se Falko ekipi priključio prekasno da zaigra u Turskoj.

Najveće zimsko pojačanje i jednu od uzdanica za naredne evropske kvalifikacije ćemo morati da sačekamo. Kada na to dodamo da je Bakajoko imao problema sa leđima - zimska pojačanja za sada ostaju bez utiska.

Fizička pripremljenost

Izvor: MN Press

Ono što je upadalo u oči svima koji su gledali pripremne mečeve Zvezde je fizička sprema. Ekipa je, kažu navijači, trčala kao nikada ranije

Istina, i jesenas je tim bio odlično fizički pripremljen, prepun snage i spreman da se nadmeće u trčanju sa evropskim ekipama. Deluje da je sada to podignuto na viši nivo. Nije džabe Dejan Stanković insisitrao na nekoliko kondicionih trenera koji će raditi sa prvim timom. Već je najavio, Milan će biti trkački izuzetno naporan rival, pa se treba dobro spremiti.

Nedefinisane pozicije bekova

Izvor: MN Press

Levi bek je dugogodišnja boljka crveno-belih. Pokušali se sa raznim rešenjima na tom mestu, ali na kraju uvek Milan Rodić ostane sam uz aut-liniju. Ni ove zime mu nije stigla konkurencija.

Međutim, možda ipak postoji neki plan za rezervnu opciju na toj strani terena. Slavoljub Srnić izgleda neće dobijati minute kao krilo u važnim mečevima, pa će njegova primarna uloga biti rezerva Milanu Gajiću. Nekadašnji igrač Bordoa je siguran u startnoj postavi, a kako je sada tu i Srnić - Gobeljić bi mogao na drugu stranu. Zvezdin univerzalac je neke od najboljih partija u životu pružio kao levi bek, pa će on biti zamena za Milana Rodića.

Milan Pavkov

Izvor: MN Press

Pogađao je Dijego Falćineli (četiri puta), ali pogađao je i Milan Pavkov! Nadaju se svi u klubu da su to bili znaci da se probudio. Zvezdan Terzić ga je upozoravao da mora da se vrati na pravi put i pomogne i sebi i Zvezdi, a na ovim priprema je izgledao mnogo bolje nego u poslednje dve godine.

Snažni napadač je ulazio u šanse, postigao dva gola, trčao i borio se, a što je najbitnije od svega - pokazivao emociju! Bilo mu je bitno da zatrese mrežu na pripremnom meču, bilo mu je bitno da osvoji loptu u presingu. Sada kad nema Ričmonda Boaćija prilika je za više njegovih minuta i definitivan ''povratak na staro''.

Pripreme su jedno, a takmičarski fudbal nešto drugo. Toga je svakako svestan i Dejan Stanković, pa će u svom stilu nastaviti od igrača da traži da "ne spuštaju gard" i nastave u istom ritmu pošto sledi najvažniji deo sezone. Crvena zvezda igra na tri fronta i bori se za trofeje.

Jesen se zaboravlja, vreme je za nova poglavlja!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.