OSMINA FINALA

TROJICA SRBA ISPALA IZ KUPA: Košmarno veče za internacionalce!

Autori Dušan Ninković Bojan Jakovljević

Klub iz Gelzenkirhena sada može u potpunosti da se posveti borbi za opstanak u Bundesligi.

Izvor: MN Press

Jučerašnje mečeve osmine finala nemačkog Kupa obeležili su fudbaleri četvrtoligaša Esena, koji su eliminisali Bajer Leverkuzen, dok u prva dva današnja meča DFB Pokala nije bilo iznenađenja.

Užasno loše rezultate iz Bundeslige, fudbaleri Šalkea "prekopirali" su i u drugo domaće takmičenje, te su eliminisani od Volfsburga.

Tim iz Gelzenkirhena, u kojem su starteri bili Matija Nastastić (odigrao ceo meč) i Sead Kolašinac (igrao do 62. minuta), poražen je na "Folksvagen" areni 0:1 golom Vuta Veghorsta u 40. minutu.

Holanđanin je prethodno propustio priliku da realizuje jedanaesterac, ali je dobro reagovao i odbijenu loptu poslao u mrežu Ralfa Fermana.

Šalke, inače poslednjeplasirani tim u prvenstvu, koji je u uvodnih 19 kola Bundeslige sakupio svega osam bodova, nakon eliminacije iz kup takmičenja sada će moći u potpunosti da se posveti borbi za opstanak u Bundesligi.

U drugom meču odigranom od 18.30 RB Lajpcig je bez većih poteškoća slavio protiv drugoligaša Bohuma 3:0. Golove u prvom poluvremenu postigli su Amadu Hajdara i Marsel Zabicer iz penala, da bi trijumf sa dva gola u nastavku "potvrdio" Jusuf Poulsen.

I na tom meču je bilo srpskih fudbalera u poraženom timu. Erhan Mašović je počeo meč kao zadnji vezni, ali je nakon dobijenogžutog kartona zamenjen na poluvremenu. Miloš Pantović, nekada velika nada Bajerna iz Minhena, proveo je na terenu prvih 62 minuta igre.

Dva poslednja meča ove faze takmičenja na programu su večeras od 20.45.

DFB POKAL - OSMINA FINALA:

RB Lajpcig - Bohum 4:0
Volfsburg - Šalke 1:0

Regenzburg - Keln (20.45)
Štutgart - Borusija Menhengladbah

Odigrano u utorak:

Holštajn Kil - Darmštat 2:1 (nakon penala)
Esen - Bajer Leverkuzen 2:1 (nakon produžetaka)
Borusija Dortmund - Paderborn 3:2 (nakon produžetaka)
Verder Bremen - Grojter Firt 2:0 (1:0)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.