Haos

NEVEROVATNO! AJAKS NAPRAVIO GLUPOST KAKVU EVROPA NE PAMTI: Doveli najveće pojačanje, pa ga ''zaboravili''!

Autor Dušan Ninković

Ekipa iz Amsterdama će, ako ne ubedi UEFA da su oni krivi, morati bez Francuza.

Izvor: Profimedia

Kako se to često kaže, razbili su klupsku kasicu da bi ga doveli. Platili su čak 22,5 miliona evra, oborili rekord ne samo kluba već i cele Eredivizije i na kraju napravili ogromnu grešku.

Ajaks je kupio Sebastijana Alea iz Vest Hema, sanžnog napadača koji je najveće pojačanje ove zime i jedan od najzvučnijih transfera u celoj Evropi. Pa su zatim zaboravili da ga licenciraju.

Da, dešavaju se čak i ovakve greške. Holandski tim će narednih dana biti meta podsmeha cele fudbalske Evrope jer je najskupljeg igrača u klupskoj istoriji zaboravio. On nije prijavljen na novi spisak za Ligu Evrope, pa verovatno neće moći da igra u nokaut fazi.

Nadaju se sada u Amsterdamu, a to im je i poslednja nada, da je grešku napravio neko ko je primio njihov spisak. Za to vreme, u klubu utvrđuju ko je kriv.

''Sebastijan Ale zaista nije na spisku, to je tačno. Pokušavamo da otkrijemo o čemu se radi. Kontaktirali smo naš fudbalski savez i UEFA. Još nemamo precizan odgovor zašto Ale nije na spisku'', rekao je Miel Bringajs, portparol kluba.

Nekadašnji fudbaler Ajntrahta koji je u Frankfurtu činio deo fantastičnog tandema sa Lukom Jovićem je uspeo u Amsterdamu da pronađe formu. Već je upisao dva gola i četiri asistencije, ali to neće biti od velike koristi ''Kopljanicima'' u Ligi Evrope.

Naravno, ako se ne ispostavi da je grešku napravila administracija UEFA koja ga je nekako ''zaboravila'' pri prepisivanju spiska. Ekipa Ajaksa će u prvoj prolećnoj rundi Lige Evrope igrati protiv Lila. Meč u Francuskoj je na programu 18. februara, a revanš nedelju dana kasnije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.