Zaveo red!

"KOD MENE ZAJEDNO TURCI, JUGOSLOVENI I ARAPI, A U INTERU SVAKO U SVOM ĆOŠKU": Ibra se razbesneo čim je stigao u Milano!

Autor Nikola Lalović

Zlatan Ibrahimović je i u mlađim danima bio vođa na terenu i van njega.

Izvor: Profimedia

Zlatan Ibrahimović je jedan od retkih igrača koji su igrali za sva tri najveća italijanska kluba - Juventus, Inter i Milan. 

U Inter je stigao 2006. godine, posle izbacivanja "stare dame" u drugu ligu, a on se prisetio loše atmosfere koja je tada vladala u timu. 

Kao 25-godišnjak rešio je da zavede red u svlačionici. 

"Kada sam došao u Inter szvatio sam da je pravi izazvo razbiti te je*ene male grupe. Mrzeo sam ih od prvog dana. Svi timovi daju više kada ima kohezije. U Interu je bilo suprotno", napisao je Ibra u svojoj biografiji.

On nije oklevao i otišao je pravo kod predsednika Masima Moratija da se požali na situaciju. 

"Predsedniku Moratiju sam rekao da treba razbiti te štetne klanove. Ne možemo da pobeđujemo ako svlačionica nije ujedinjena", ističe Ibrahimović, sa čijim je dolaskom tim počeo da uzima trofeje. 

Odrastao u predgrađu Malmea u kome su svi doseljenici morali da žive zajedno, nije mu se svidela podeljenost u Interu. 

"Nije to bila stvar što ja dolazim iz Rosengarda gde su bez problema zajedno živeli Turci, Jugosloveni, Arapi... U jednom uglu su sedeli Brazilci, Argentinci u drugom, a ostali u trećem. Bila je to glupost. To sam shvatio kao svoj prvi test. Da li ću moći da budem vođa? Rekao sam im 'Kakva vam je to priča? Zašto sedite tako kao da ste deca'", naveo je Ibrahimović.

On je sa Interom potom osvajao titule u Italiji igrajući sa Dejanom Stankovićem u timu, a onda je otišao u PSŽ. Sada je član Milana, a upravo mu zbog duela protiv Intera preti suspenzija. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.