Propao...

SA ZVEZDOM IGRAO LIGU EVROPE, A SADA... Promašaj crveno-belih u drugoj ligi Poljske!

Autor Dušan Ninković

Sunovrat karijere igrača koji je trebalo da bude pojačanje za srpski tim.

Izvor: MN Press

Došao, odigrao deset utakmica za šest meseci, bio povređen tokom većeg dela boravka u Beogradu i zatim se preselio u Rusiju. Rikardinjo, u jednom trenutku veliko pojačanje crveno-belih, luta svetom tražeći novi klupski angažman.

Nakon što je iz Šerifa iz Tiraspolja stigao u Beograd u kom je igrao i evropska takmičenja, njegova karijera ide strmoglavo nadole.

Nakon što je prelazni rok u većini liga završen, Brazilac je potpisao ugovor sa LSK Lođom, poljskim drugoligašem koji ima nameru da se u narednim sezonama vrati u elitu. Možda baš i pod dirigentskom palicom momka koji je pokazivao da zna da igra fudbal, ali...

Rikardinjo (31) stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je nosio dres Kor Fakana i gde se zadržao samo jednu sezonu. Pre toga je bio član poljske Visle, a iz Crvene zvezde je kao slobodan igrač otišao u ruski Tosno, koji je te sezone osvojio kup i zatim se ugasio!

Brazilski fudbaler će zaigrati i za četvrti poljski tim u karijeri, a očigledno je da mu ta zemlja najviše prija u Evropi. Možda uspe i da povrati formu koja ga je nekada krasila, pa da sebi obezbedi i neki jači ugovor od drugoligaškog u državi koja ne spada u najjače na kontinentu.

Podsećamo, Rikardinjo je u Beograd stigao kao veliko pojačanje za tim Vladana Milojevića tokom prvog leta koje je na klupi crveno-belih provodio kasnije veoma uspešni trener. Pet puta je nastupio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jednom u grupnoj fazi, tri puta je igrao u Superligi Srbije, a upisao je jedan meč i u domaćem kupu. Učinak je bio skroman, postigao je samo jedan gol, pa je već posle šest meseci saradnja raskinuta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.