SJAJAN IGRAČ

MAKEDONAC VEĆ DVE DECENIJE BRILJIRA U ITALIJI: Goran Pandev, najpotcenjeniji balkanski napadač!

Autor Milutin Vujičić

Goran Pandev bio je junak Đenove u duelu sa Napolitancima, čiji dres je nosio na 124 utakmice. Već dve decenije je na Apeninima, sa izuzetkom izleta u Tursku...

Delovala je Đenova izgubljeno, imala samo dve pobede nakon 16 kola Serije A - a onda je stigao novi trener, Davide Balardini, i sve promenio!

Pod njegovom komandom ekipa je na poslednjih pet mečeva osvojila 13 bodova, a poslednja tri stigla su sinoć na Marasiju, gde je Goran Pandev srušio Napolitance sa dva pogotka, pokazavši još jednom da je klasa od fudbalera.

Veteran iz Severne Makedonije tako je Đenovljanima doneo prvu pobedu nad Napolijem još od januara 2012. godine, odnosno kad je i sam nosio dres ovog kluba.

Ranije je najavio da će završiti igračku karijeru nakon što se završi EURO, istorijsko takmičenje za reprezentaciju Severne Makedonije koja će prvi put učestvovati na kontinentalnoj smotri, ali je 37-godišnji golgeter i dalje "zakopčan do grla" po tom pitanju.

"Uložio sam mnogo napora kako bih se oporavio od poslednje povrede, ali i dalje se osećam dobro i uživam u igri".

"Plan je bio da se penzionišem nakon prvenstva Evrope, ali videćemo još", poručio je Pandev, koji je prvi put od 2013. godine postigao dva gola na jednoj utakmici.

Dogodilo se upravo protiv kluba sa kojim je osvojio dva trofeja u Kupu.

"Proveo sam tri sjajne godine u Napulju. Sjajan su tim, ali su imali mnogo problema sa povredama ove sezone, a nije svakako lako kad se suočite sa korona virusom u vlastitim redovima. Siguran sam, međutim, da će se vratiti na pravi put."

Dotakao se Pandev i Davidea Balardinija, čija trenerska ruka se oseti u Đenovi.

Tim sa Marasija je hit u poslednjih nekoliko kola, te je od već viđenog člana Serije B odmakao do 11. pozicije.

Makedonac, ipak, "spušta loptu na zemlju".

"Ovo su nam veoma važni poeni jer još uvek nismo sigurni. Novi trener je doneo određenu dozu mirnoće, učinio da postanemo svesni koliko možemo. Očigledno da sve postaje lakše kad počnete da ostvarujete dobre rezultate", zaključio je Pandev.

Prva naredna prilika za Đenovu da nastavi niz uspeha je gostovanje Torinu, zatim sledi okršaj sa Veronom, a na kraju februara dolazi duel sa još jednim bivšim klubom Gorana Pandeva.

U pitanju je naravno Inter, sa kojim je 2010. godine osvojio "tripletu".

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.