Rastanak

POSTAO REPREZENTATIVAC PA NAPUSTIO SUPERLIGU: Novosađani prodali kapitena!

Autor Dušan Ninković

Odlazi u Južnu Koreju gde je potpisao ugovor na tri godine.

Izvor: MN Press

Putovanje na jedan kraj sveta sa rperezentacijom, pa odlazak na drugu stranu. Ovog puta klupski, pošto kapiten novosadskog Proletera Aleksandar Andrejević (28) odlazi u Južnu Koreju!

Čovek koji je nedavno dobio poziv za ''B'' reprezentaciju Srbije, odnosno tim sastavljen od igrača iz Superlige i pod komandom privremenog selektora Ilije Stolice odigrao svih 90 minuta u remiju sa Panamom dobio je slobodu da promeni tim.

Proleter je ozvaničio da će dosadašnji kapiten kluba, iskusni štoper koji je već igrao u inostranstvu, u narednom peridou nastupati za Gvangžu.

''Andrejević je igrač koji ima najvše utakmica u dresu Proletera i kao takav igrač je mnogo zadužio klub. Stav UO da Proleter nikad neće stati na put igračima koji mogu da obezbede sa novim ugovorom svoju budućnost, porodicu. Ugovor sa timom iz Koreje je potpisao na tri godine'', rekao je sportski direktor Proletera Amir Bislimi.

Tako je poraz od Rada u prvom kolu prolećnog dela prvenstva bio i oproštaj Andrejevića od dresa tima sa Slane bare. Očekuje se da njegovo mesto u poslednjoj liniji zauzme Dušan Joković koji je u klub stigao iz zagrebačke Lokomotive.

Aleksandar Andrejević je rođen u Mladenovcu, gde je i ponikao, a fudbalsku karijeru gradio je u Čukaričkom, češkom Pribramu, Donjem Sremu i Proleteru, za koji je igrao poslednjih pet godina. Najčešće kao kapiten, a bio je deo svih najvećih uspeha kluba u istoriji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.