Auh, kakav meč!

ŽOZE I VELIKI KARLO NAM PODARILI MEČ GODINE: 9 golova, preokreti i 120 minuta atomskog fudbala!

Autor Nikola Lalović

Magija FA kupa na delu, ovakav meč se ne viđa!

Kakav smo meč gledali na "Gudison parku"!

FA kup je opet dokazao da u njemu ima magije, a Everton je nakon 120 minuta igre savladao Totenhem sa 5:4! 

EVERTON - TOTENHEM 5:4 (3:2)

/Kalvert-Luin 36, Ričarlison 38, 68, Sigurdson 43 (pen), Bernard 97; Sančez 3, 57, Lamela 45+3, Kejn 83)

Dok su neki drugi mečevi FA kupa bili manje uzbudljivi, ovaj je zaista bio neverovatan. Sve je počelo kada je štoper Sparsa Davinson Sančez dao gol na samom početku meča, a onda su neko vreme mreže mirovale. 

Potom je na scenu stupio Gilfi Sigurdson. On je prvo asistirao Kalvert-Luinu za izjednačenje, potom je Ričarlison preokrenuo, a onda je Sigurdson pogodio iz penala.

Ne, to nije bilo sve u prvom poluvremenu pošto je ekipa Žozea Murinja u poslednjim momentima sudijske nadoknade u prvom delu uspela da postigne gol za 3:2. 

A odnda je u drugom delu usledio preokret! Sančez je izjednačio golom u 57 minutu. Vođstvo Evertonu vratio je Ričarlison, opet na asistenciju Sigurdsona, ali je na sedam minuta pre kraja Hari Kejn pogotkom poslao meč u produžetak! 

Tako je opet arhitekta uspeha Evertona bio Islanđanin. Asistirao je ovoga puta za Bernarda i na kraju je posle 120 minuta atomskog fudbala i devet golova Everton prošao dalje. 

U ostalim mečevima Lester je pogotkom Kelečija Ihenača u poslednjim momentima meča savladao Brajton, dok je Šefild junajted nastavio svoj uspon forme i dobio je Bristol 1:0 posle penala koji je realizovao Bili Šarp. Mančester siit je dobio Svonsi 3:1.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.