Šou u Beogradu

LALATOVIĆ O ULETANJU NA TEREN I "LUDNICI" NA BRDU: U Evropi neće biti ovakve utakmice!

Autor Mladen Šolak

"Za ovo se živi... Bilo je za infarkt"

Izvor: MN Press

Bila je to jedna od najuzbudljivijih utakmica u domaćem fudbalu ove i prethodnih godina.

Čukarički i Vojvodina odigrali su nerešeno 3:3 u susretu za pamćenje, u kojoj je bilo svega - golova, žestokog fudbala, odluke u dubokoj nadoknadi vremena, ali i sukoba na terenu, utrčavanja trenera Nenada Lalatovića...

Šef struke Novosađana izjavio je posle meča da je konačan epilog realan i da je šteta što takvu igru dva tima nije gledao pun stadion.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri po jako, jako teškom terenu. Videlo se da se igrači jako teško kreću i da nemaju stabilnost, pogotovo u 16 metara, jer je sve bilo zaleđeno. Prvo poluvreme je pripalo Čukaričkom, a drugo nama. Neki nam zameraju to da protiv TSC-a nismo imali šut u okvir gola, ali ja bih im poručio da smo na tom meču imali šansu Simića, Zukića, Bojića, dok je TSC imao samo jedan šut u okvir gola i to posle naše greške. Međutim, ako vole Vojvodinu, prvo treba da pogledaju kakva je situacija u klubu da bi tako nešto pisali, jer ovim igračima treba da daju vetar u leđa" – kaže Lalatović.

Izvor: MN Press

Trener Voše pohvalio je Čukarički, svoj bivši klub. Takođe je istakao koliko "brđanima" donosi prvi čovek Dragan Gale Obradović.

"Večeras smo prvi gol primili posle kardinalne greške naše zadnje linije i golmana koji je izgubio orijentaciju gde se nalazio. Poklonili smo im gol, nakon čega se Čukarički diže i igra sjajno. To je sjajan tim i organizovan klub, sa sjajnim trenerom i velikim fondom dobrih igrača. Srbiji treba 20 Galeta Obradovića, jer takvih ljudi je malo u srpskom fudbalu. Ja bih voleo da i Vojvodina ima barem pola Galeta Obradovića, jer onda ko zna gde bi Vojvodini bio kraj. Više neću komentarisati sporne situacije, kojih je možda bilo i sa naše i sa njihove strane, jer ne zanima me ništa. Bila je ovo dobra, evropska utakmica. Da je bio pun stadion, mislim da bi publika uživala. Mislim da je podela bodova najrealniji rezultat", ističe Lalatović.

Izvor: MN Press

U drugom poluvremenu, on je zbog ulaska na teren dobio žuti karton, iako je posle objasnio da je prišao samo da bi sprečio dalji sukob igrača dva tima.

"Ja sam prišao da sprečim da se igraču potuku, odnosno da ih razdvojim, ali sam zbog ulaska na teren dobio žuti karton. Imao sam samo dobru nameru", dodao je Lalatović.

Vojvodina je treći gol primila u 98. minutu, Lalatović je skrenuo pažnju na to da je bio pokazan minut manje nadoknade.

"Sudija je planirao da produži sedam minuta i to je njegovo pravo. Ipak, ne bih komentarisao ništa. Ovo je bila utakmica za kakve se živi i ubeđen sam da će ovog vikenda biti najinteresantnija u Evropi. Malo je ovakvih mečeva, sa šest golova, „'a infarkt'… Gubiš 2:0, preokreneš na 2:3, primiš gol u 98. minutu za 3:3… Na kraju, mislim da možemo biti zadovoljni i jedni i drugi", dodao je on.

Pogledajte pregled nezaboravne utakmice.

Cukaricki Vojvodina
Izvor: YouTube/Super liga Srbije

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.