PROBLEM!

OBRT U SLUČAJU PIKSI - KINEZI "BUŠE" NOVOG SELEKTORA: Srbija ga neće čekati doveka, vreme ističe!

Autor Milutin Vujičić

Zna se i do kada će ga FSS čekati.

Izvor: MN Press

Prema najavama iz FSS do polovine februara trebalo bi da dobijemo novog selektora, jasno je da će to biti Dragan Stojković, ali su se u međuvremenu javili novi problemi.

Od ranije je poznato da je najveća prepreka bio Piksijev ugovor sa Guangdžoum R&F, s kojim nije još sporazumno raskinuo ugovor, a kako prenosi "Informer" vlasnici namerno odugovlače pregovore kako bi mu isplatili što manje novca.

Zbog toga je njegovo imenovanje na mesto selektora dodatno prolongirano, pošto vlasnici nisu pristali na kompromisno rešenje o raskidu ugovora.

"Kinezi sad namerno buše Piksija. Svesni su da se njemu i Fudbalskom savezu Srbije žuri, jer su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pred vratima. Kivni su na Piksija što nije želeo ranije da pristane na raskid ugovora, a u međuvremenu je odbio i da ponovo sedne na klupu Guangdžoua. U obe varijante bi pomogao klubu da smanji troškove", rečeno je izvoru lista "Informer".

Dragan Stojković je pre godinu dana smenjen s mesta šefa stručnog štaba Guangdžoua, ali je nastavio da prima platu koja bez poreza iznosi čak šest miliona evra godišnje.

"Guangdžou trenutno ne želi da mu isplati ni polovinu tog novca, a Piksi navodno neće da pristane na manje i oko toga se lome koplja", dodaje isti izvor uz poruku da su čelnici FSS u pripravnosti da se dogovore sa Piksijem čim se situacija reši.

Izvor: MN Press

Stojković je navodno već postigao sve uslove sa FSS, zna se i ko će mu biti saradnici, ali jasno je da postoji rok do kog je moguće čekati njegovo razrešenje situacije sa Kinezima. 

"Baš su u petak najviši čelnici FSS obavili telefonske konsultacije i konstatovali su da je kraj sledeće nedelje poslednji rok do kog mogu da čekaju Piksija. Već su dva puta prolongirali izbor selektora, jer su apsolutno svi za to da vredi biti strpljiv kad je reč o Stojkoviću. I svake nedelje su konstatovali: 'Ako smo ga čekali dosad, možemo i još sedam dana'. Međutim, ako do kraja sledeće nedelje Piksi ne bude slobodan, onda će FSS morati da se okrene nekom drugom rešenju i to je jedinstven stav najužeg rukovodstva", dodaje izvor ovog lista.

Nezvanično, Stojković se već ponaša kao da je novi selektor i počeo je da priprema utakmice sa Republikom Irskom i Portugalom, a priča se da će uvesti i "gvozdenu disciplinu".

Podsetimo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju krajem marta.

(MONDO/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.