DIREKTOR STADIONA IMA REČ

STANOJEVIĆ SE ŽALIO, A OVO JE ODGOVOR IZ PARTIZANA: Direktor stadiona objasnio situaciju o terenu!

Autor Milutin Vujičić

"Nadam se da je to rekao u nekom emotivnom momentu, ali ne isključujem da je on negde video nešto što mi nismo".

Izvor: MN Press, TV Arena sport/Screenshot

Aleksandar Stanojević bio je veoma nezadovoljan nakon meča sa Novim Pazarom, ali ne zbog igre svojih fudbalera, oni su bili vrlo dobri i slavili 4:1, nego mu je zasmetalo stanje terena u Humskoj.

"Ne možemo ovakve stvari da dozvolimo sebi. Teren je bio tvrd, a imamo grejače. Svako mora da snosi svoju odgovornost. Nadam se da ćemo kao klub da rešimo ove stvari...", kazao je vidno ljutiti Stanojević odmah posle meča i izazvao reakciju direktora stadiona.

Brigu o stanju terena vodi Aleksandar Stepanović koji je u izjavi za "24sedam" kazao da nije mogao da primeti da je podloga bila zaleđena.

"Mi smo 24 sata pre početka utakmice aktivirali grejače i oni su radili tri sata pre početka meča. Malo sam iznenađen izjavom trenera Aleksandra Stanojevića. Hajde da vidimo gde je on to primetio da je teren zaleđen. Možda postoje neki džepovi gde je bio problem, ali mi to nismo videli. Moramo da budemo svesni da je pre 48 sati padala kiša i da je temperatura naglo pala na minus osam, kao i da se nije bila ispod minus pet", rekao je Stepanović i dodao:

"I pored toga mi smo sve uradili da bi teren bio spreman za meč".

Stepanović je objasnio da su grejači na dubini većoj od 23 centimetra, jer bi u suprotnom izgoreo koren trave, a da oni moraju da se isključe tri sata pre početka utakmice jer ne mogu da rade istovremeno kada i reflektori - pošto trafostanica ne može da izdrži taj problem.

Dugogodšnji direktor stadiona Aleksandar Stepanović.
Izvor: MN Press - arhiva

"Sada smo u fazi i da taj problem rešimo. Činjenica da do pre nekoliko dana nismo imali priliku da ih isprobamo, jer su nam to nisu omogućili vremenski uslovi. Trava mora da bude u 'plus jedan' i onda ti nisu potrebni grejači, koji su podeljeni u četiri sektora. Tako se greje teren. Mi smo kupili njih pre godinu i po dana i činjenica je da ih do sada nismo aktivirali. Inače, to su grejači iz Rusije. Stadion Rubina koristi iste kao i mi", kazao je direktor stadiona.

U prilog tezi da teren nije bio zaleđen, dao je i jedan dokaz...

"Videli smo tragove kopački u zemlji, što nam govori da teren nije bio zaleđen. Nije bilo klizanja ili nekih startova koji su bili uzrokovani lošim stanjem terena. Nema dileme da ćemo razgovarati na ovu temu sa trenerom kako bi nam on ukazao gde je bilo zaleđeno", zaključio je Stepanović.

Direktor stadiona se ne ljuti na Stanojevića zbog opservacije, štaviše poručuje da je možda u pravu i želi da se taj problem ne ponovi više.

"Stvarno nisam primetio da je teren bio zaleđen, ali verujem da ćemo u razgovoru sa Stanojevićem videti šta on tačno zamera oko terena. Ako je bilo propusta - ajde da ga rešimo, da se ne ponovi. Ponavljam, već dva puta smo obilazili teren i nigde ništa nismo primetili. Nadam se da je to rekao u nekom emotivnom momentu, ali ne isključujem da je on negde video nešto što mi nismo. Najvažnije je da nađemo najbolje rešenje...", dodao je on.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.