Ima šanse

ZVEZDA MOŽE DA NAMUČI MILAN: Mrkela je igrao 1988. i sada tvrdi ''Znamo ih, to je naša najveća prednost''!

Autor Dušan Ninković

Sportski direktor Mitar Mrkela najavljuje dvomeč protiv Milana.

Crvenu zvezdu očekuje veliki evropski izazov, ali igrači srpskog šampiona nemaju čega da se plaše! Dejan Stanković je prepun iskustva sa ovakvih mečeva, a u klubu su neki ljudi koji su svojevremeno igrali protiv Milana.

Jedan od takvih je Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, koji je bio deo slavnog ''tromeča'' iz 1988. godine. Remi u Milanu, beogradska magla, pa poraz nakon penala u trećoj utakmici. Svega se dobro seća nekadašnji napadač.

Pre više od 30 godina, italijanski tim je važio za jedan od najjačih timova na kontinentu. Ali, crveno-beli su imali šanse, što bi i sada mogao da bude slučaj. Tako barem smatra Mrkela.

''Milan je tada bio jači i nadmoćniji, ali mislim da se u Evropi najviše namučio protiv Crvene zvezde. To je ono što priželjkujem i sada, jer mislim da crveno-beli mogu da priušte to svojim navijačima na našem stadionu, ali i na gostujućem „San Siru“ u Italiji'', istakao je Mitar Mrkela.

Sportski direktor kluba kao Zvezdinu prednost u aktuelnom trenutku navodi činjenicu da naš stručni štab dobro poznaje ekipu Milana, kao i italijanski fudbal.

''Sada je potpuno drugo vreme. Razlika između tradiconalnih klubova koji dolaze iz istočnih zemalja poput Zvezde i bogatih klubova je mnogo veća. Mnogo je više novca u opticaju, a veliki klubovi su postali male kolonije najboljih igrača na svetu. Tako gledano, razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika Milana, nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15-20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost.''

Nekadašnji as crveno-belih napravio je razliku u odgovornosti koju preuzimate kao igrač ili funkcioner kluba.

''Uvek je teže biti funkcioner jednog kluba. Igrač je na terenu i ima direktni uticaj na ono što se će se dogoditi. Ne treba živeti u iluziji da imate veći uticaj kada ste van terena. Ipak je najbolje biti igrač i biti direktno odgovoran'', zaključio je Mitar Mrkela.

Prvi meč Crvene zvezde i Milana je na programu u četvrtak u Beogradu, dok se revnš igra sedam dana kasnije, 25. februaru, na stadionu San Siro u Milanu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.