BRANI SE ĆUTANJEM

POZNATI FUDBALER ''PAO'' ZBOG MARIHUANE: Godinama igrao Seriju A, a hapšen i zbog ''Kalčopolija''!

Autori Dušan Ninković Bojan Jakovljević

Nije mu prvi put da ima probleme sa zakonom.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/PACO SERINELLI

Nekadašnji fudbaler Rome, Juventusa, Intera i Parme Luiđi Sartor (46) uhapšen je u okolini Parme zbog uzgajanja marihuane!

Italijanu ovo nije prvi put da ima probleme sa zakonom, jer je 2011. godine bio uključen u kladioničarski skandal i nameštanje utakmica, ali je na kraju zbog zastarelosti slučaja izbegao kaznu.

Ipak, sada je "pao". Nekadašnjeg defanzivca policija je privela jer je kod jedne napuštene kuće pronašla 106 stabljika marihuane.

Sartor je uhapšen sa svojim saradnikom Markom Mantovanijem, a za sada nije poznato šta su planirali da urade sa opojnom drogom. Količina koju su posedovali je bila dovoljna i za prodaju, ali se ne zna da li je to i bio krajnji cilj dvojice uzgajivača..

Već duže vreme istražni organi pratili su čudne aktivnosti koje su se odvijale u jednoj napuštenoj vikendici. Naime, ustanovljena je dvostruko veća potrošnja električne energije, noću se kroz pukotine kuće videla svetlost, dok se u okolini kuće osetio čudan miris.

Desetak dana pre hapšenja, italijanska policija simulirala je rutinsku proveru automobila bivšeg fudbalera, u kojoj se osetila aroma marihuane, što je bio dodatni povod za njegovo praćenje. Sartor se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, te se brani ćutanjem.

Povremeni reprezentativac Italije bio je deo skandala "Kalčopoli", ali njegova umešanost u nameštanje utakmica nije dokazana, pa je zvanično 2019. godine oslobođen optužbi.

Sartor je karijeru počeo u Padovi, kasnije je nosio dres Juventusa u kom se nije naigrao, a zatim je često menjao klubove. Između ostalih igrao je za Vićencu, Inter, Parmu, Romu, Đenovu, Veronu... Za seniorsku reprezentaciju Italije upisao je dva nastupa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.