Na ceni je

ZVEZDA GA SE LAKO ODREKLA, A SADA GA VODE TURCI? Spartak prodaje najboljeg igrača Galatasaraju!

Autor Dušan Ninković

Fantastična sezona bi mogla da bude naplaćena.

Izvor: MN Press

Koliko je za verovati medijima u Turskoj... Velikan tamošnjeg fudbala, slavni Galatasaraj, odlučio je da kupuje u Spartaku iz Subotice. Nikog drugog do najboljeg igrača tima sa severa Srbije.

Novopečeni reprezentativac, sa ovog poslednjeg okupljanja nacionalnog tima, Lazar Tufegdžić (23), mogao bi da se preseli u Istanbul i da transferom karijere naplati sjajne partije ove sezone!

Nekadašnji đak Crvene zvezde koji u Beogradu nije mogao da se izbori za veliku šansu u prvom timu, sada je meta jednog od najbogatijih turskih klubova. Ali, to je zato što su rešili da malo smanje troškove.

Marokanac Junes Belanda će na kraju sezone napustiti Galatasaraj, a igrač koji je za 10 miliona dovede pre samo četiri godine neće u klupsku kasu doneti ništa. On odlazi kao slobodan igrač, a mesto u ofanzivi ostaje upražnjeno. Može da ga popuni Tufegdžić.

Odlično se snalazi kao napadač, drugi napadač, ofanzivni vezni, čak može da igra i na krilnim pozicijama, pa u njemu turski velikan vidi idealno pojačanje. Mlad je, nije skup, a iza sebe već sada ima sezonu iz snova.

Tufegdžić je ove sezone u dresu Spartaka odigrao 23 meča, postigao 12 golova i asistirao još osam puta. Impresivno od strane momka iz Valjeva koji je u klub stigao pre tačno dve godine.

Kako prenose mediji iz Turske, Galatasaraj pored Lazara Tufegdžića motri i na Klaudinja iz Bragantina, a jedan od njih dvojice biće pojačanje za narednu sezonu.

Lazar Tufegdžić je čak pet godina bio deo omladinske škole Crvene zvezde, ali nije dobio šansu da debituje za prvi tim. On je odlazio na pozajmice u Bežaniju i OFK Beograd, zatim se preselio u Sinđelić i na kraju u Spartak iz Subotice. Prethodnog leta se pričalo o njegovom transferu na stadion Rajko Mitić, ali do toga nije došlo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.