Fudbal

SERGEJ "GURNUO" LACIO ISPRED JUVENTUSA: Režirao pobedu za mesto koje vodi u Ligu šampiona

Autor Nikola Lalović

Nisu "lacijali" blistali, ali su osvojili velika tri boda protiv Sampdorije, što im je bilo dovoljno da preskoče Juventus!

Lacio je pobedio, Sergej Milinković-Savić je "režirao" trijumf, a ta pobeda znači i da je tim iz prestonice iznad Juventusa na tabeli!

Ekipa Simona Inzagija igra možda i iznad očekivanja, a dobra formu, koja je doduše prekinuta porazom od Intera u prošlom kolu, potvrđena je u subotu pobedom nad Sampdorijom, sedmom u poslednjih osam mečeva.

Lacio je slavio rezultatom 1:0, a značajan doprinos dao je i Sergej Milinković-Savić asistencijom za gol vredan tri boda.

U 24. minutu krenula je kontra Lacija, Milinković –Savić je vukao je loptu po sredini, a onda ju ostavio za Luisa Alberta koji pogađa suprotni ugao za vođstvo svoje ekipe.

Lacio je kontrolisao meč, imao i osam udaraca u okvir gola, ali nije uspeo da na vreme reši pitanje pobednika, pa je do kraja meča trajala neizvesnost.

Fabio Kvaljarela šest minuta pre kraja meča čak se našao u jednoj opasnoj situaciji kada je pao u šesnaestercu, ali su sudije u VAR sobi potvrdili da je start Musakija bio čist i da su protesti gostujućih igrača koji su tražili penal neopravdani.

Inzagijeva ekipa nije briljirala, ali je osvojila velika tri boda kojima je preskočila Juventus i sada je četvrta sa 43 osvojena boda. To mesto donosi i igranje u Ligi šampiona, ali neće biti lako održati se tu do kraja sezone. 

Juventus na petom mestu ima bod manje, ali i dve utakmice manje i tu će i ostati do ponedeljka i susreta sa Krotoneom ukoliko ga u međuvremenu bar na kratko ne prestignu Napoli i Atalanta.

SERIJA A - 23. KOLO:

U subotu:
Lacio - Sampdorija 1:0 (1:0)
/Luis Alberto 24/

Đenova - Verona (18.00)

Sasuolo - Bolonja (20.45)

U nedjelju:
Parma - Udineze (12.30)
Milan - Inter (15.00)
Atalanta - Napoli (18.00)
Benevento - Roma (20.45)

U ponedeljak:
Juventus - Krotone (20.45)

Odigrano u petak
Fiorentina - Specija 3:0 (0:0)
/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)
/Bremer 76/

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.