Uživo

ZVEZDIN ŠOK PREOKRET U 89. MINUTU – I STANKOVIĆ UTRČAO NA TEREN: Burna pobeda crveno-belih pred Milan!

Važan meč za crveno-bele i pobeda u finišu meča!

Izvor: MN Press

Neverovatna pobeda Crvene zvezde u Subotici. Spartak je bio tim koji je imao prednost sve do 80. minuta meča, kada je Zvezda prikazala svoje najmoćnije oružje. Kornere!

Prvo Mirko Ivanić, a zatim i Seku Sanogo doneli su aktuelnom šampionu Srbije bodove sa veoma teškog gostovanja na severu zemlje. Tamo je Spartak odigrao fantastičan meč.

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:0)
/Furtula 36 - Ivanić 80, Sanogo 88/

Crveno-beli su u generalnoj probi pred revanš sa Milanom izašli na teren u formaciji sa dva napadača, a meč nije završio nijedan od njih dvojice. Milan Pavkov je izašao prvi, a Dijega Falćinelija je zamenio Nikola Krstović u finišu susreta. Formacija sa dvojicom napadača nije sjajno funkcionisala.

Nije se danas Crvena zvezda mogla zadovoljiti ni partijom Filipa Falka. Ofanzivni vezista koji je meč počeo na desnom boku je već posle 27. minuta igre izašao, a mesto ustupio Benu.

Furtula je šokirao goste pogotkom u 36. minutu, kada je lobovao Milana Borjana, a i nakon pogotka Spartak je imao nekoliko dobrih prilika. Istina, sjajni su u tim trenucima bili i u defanzivi, pošto je nekoliko opasnih akcija Zvezde prekinute baš pred golom subotičana.

Istakao se Dunđerski koji je jednu loptu, nakon Benovog udarca, ''očistio'' sa gol-linije. Ali, od udaraca Ivanića i Sanoga nije bilo spasa.O tome koliko je značajna pobeda bila govori i reakcija Dejana Stankovića.

Trener crveno-belih je, uz erupciju oduševljenja, utrčao u teren kako bi proslavio trijumf sa svojim fudbalera. Zvezda je uspela da sačuva prednostvod šest poena, uz meč manje od najbližeg pratioca Partizana.

Crvena zvezda će naredni meč odigrati u Ligi Evrope, na San Siru. Protivnik će biti AC Milan, protiv kog je Zvezda u Beogradu remizirala (2:2) i sada će tražiti prolaz među najboljih 16 timova ovog takmičenja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

19:02

Kraj!

Nakon četiri minuta nadoknade, Lazar Lukić je odsvirao kraj. Crvnea zvezda je nakon preokreta stigla do pobede protiv Spartaka.

18:54

GOOOOOOOOOOOOL!

88. minut - Crveno-beli stižu do preokreta u Subotici!

Fantastične akcije prilikom kornera donele su beogradskom timu prednost od 2:1, a ovog puta je na ivici peterca najviši u skoku bio Seku Sanogo. Njega je idealno pronašao Ben, pa su stranci u redovima Zvezde kombinovali za gol koji bi mogao da donese pobedu.

18:50

Prečka!

Odličan napad Crvene zvezde završen je udarcem Bena koji je završio na prečki, a odmah je krenula kontra domaćeg tima. Tufegdžića je stigao Pankov, pa se mreža nije tresla ni na drugom kraju terena.

18:46

GOOOOOOOOOOL!

80. minut - Mirko Ivanić je, nakon što je Milunović prebacio loptu iz kornera na drugu tativu, zatresao mrežu Dujmovića!

Izjednaćenje u Subotici, gde je Spartak dugo vodio protiv crveno-belih.

18:44

Poslednja promena Stankovića!

78. minut - Mladi Nikola Krstović je na terenu u finišu susreta, a van terena je Dijego Falćineli. Stanković je izveo obojicu napadača koji su počeli meč protiv Spartaka.

18:42

Grčevito se brani Spartak!

76. minut - Ulazimo u poslednjih 15 minuta susreta u Subotici, a Spartak i dalje ima prednost. Fantastično se brane igrači domaćeg tima koji su prednost stekli u finišu prvog dela igre.

18:35

Izmene!

Dvostruka izmena u redovima Spartaka. Na krilu Nikola Srećković izlazi, a Vladan Vidaković ulazi i u napadu Nikola Furtula izlazi, a Strahinja Jovanović je u igri.

18:33

Neverovatna prilika!

65. minut - Pretila je Crvena zvezda preko Gajića, koji je prošao po desnom boku, a lopta se nakon kontakata sa igračima Spartaka vratila u polje, odakle je šutaio Ben!

Impresivna reakcija Dunđerskog spasila je domaći tim, ostaje 1:0!

18:26

Trostruka izmena Zvezde!

Seku Sanogo, Željko Gavrić i Slavoljub Srnić će ući u igru u 60. minutu meča. Iz igre izlaze Milan Rodić, Njegoš Petrović i Milan Pavkov.

18:22

Rigorozan je Lukić!

Lazar Lukić je do 55. minuta meča u Subotici već pokazao šest žutih kartona! Poslednji je dobio Milan Pavkov zbog neopreznog podizanja kolena.

18:12

Nastavljen je meč!

Pred nama je drugih 45 minuta u Subotici, gde će Crvena zvezda pokušati da preokrene rezultat protiv Spartaka. Podsećamo, domaćin vodi od 36. minuta golom Furtule.

17:56

Gol Spartaka za 1:0!

Pogodak Spartaka u 36. minutu meča.

17:55

Poluvreme!

Golom Nikole Furtule, ekipa Spartaka iz Subotice na domaćem terenu vodi protiv Crvene zvezde!

17:53

Dva minuta

Sudijska nadoknada vremena će trajati 120 sekundi. Toliko vremena Zvezda ima da izjednači do poluvremena.

17:51

Najbolja šansa Zvezde!

43. minut - Dijego Falćineli je ponovo pretio Subotičanima, ovog puta nakon kornera. Napadač iz Italije se izvukao na penal prilikom kornera, pokušao je da uhvati volej i lopta je otišla preko prečke.

17:46

GOOOOOL!

36. minut - Mladi Nikola Furtula izjednačio je fantastičnim pogotkom. U situaciji kada se našao oči u oči sa Milanom Borjanom, loptu je bocnuo preko istrčalog golmana i poslao u mrežu gostiju.

17:36

Izmena!

27. minut - Dejan Stanković je primoran da napravi promenu već u prvoj trećini meča.

El Fardu Ben je ušao u igru umesto Filipa Falka. Još nije poznato da li je u pitanju povreda, predostrožnost ili taktičke zamisli trenera.

17:34

Najbitniji detalj meča...

U ranijoj fazi meča, nakon jednog boravka Crvene zvezde u kaznenom prostoru domaćeg tima, crveno-beli su tražili kazneni udarac!

Ovako je to izgledalo:

17:30

Falko!

Pripretio je Italijan u redovima Crvene zvezde, fudbaler koji je prvi put starter, ako nije bilo veće opasnosti za Dujmovića.

17:23

Kakva šansa!

14. minut - Mirko Ivanić je proigrao Dijega Falćinelija, koji je ostao sam na ivici kaznenog prostora. Udarac levom nogom napadača Crvene zvezde završio je pored gola.

17:18

Mirnih desetak minuta fudbala

Crvena zvezda pokušala je u nekoliko navrata, ali pravih šansi do sada nije bilo. Videli smo samo tri žuta kartona u uvodnoj fazi meča.

Kod domaćih su opomenuta obojica centralnih vezista, Milan Marčić i Nomoru Šibura, a kod gostiju Veljko Nikolić.

17:09

Meč je počeo!

Pretimo dešavanja iz Subotice, gde gostuje aktuelni šampion Srbije.

16:57

Još sedam minuta!

Meč u prvom delu sezone obeležio je El Fardu Ben sa dva postignuta gola i promašenim penalom, a u strelce se upisao i Portugalac Tomane. Za goste su pogađali Lazar Tufegdžić i Nemanja Nikolić, koji je bio precizan sa bele tačke.

Današnji meč počinje u 17:05!

16:47

Efikasno

Crvena zvezda je na svakom od prethodnih pet mečeva protiv Spartaka iz Subotice postigla po tri pogotka! Pre toga, na šestom meču gledajući u prošlost, crveno-beli su četiri puta tresli mrežu.

Beogradski tim ima niz od devet pobeda, a poslednji put je bilo nerešeno krajem oktobra 2016. godine. Poslednja Spartakova pobeda je iz oktobra 2012. godine.

16:37

Službena lica

Na Gradskom stadionu u Subotici, za regularnost će biti zaduženi

  • Glavni sudija: Lazar Lukić
  • Prvi pomoćnik: Bogićević Dragan
  • Drugi pomoćnik: Banović Bojan
  • Četvrti sudija: Minaković Nenad
  • Delegat: Đerman Dragoslav
16:02

Rezervisti

Na klupi Spartaka će se naći Vukanić, Jović, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Vidović, Rajović, Đurasović, Bijelović i Jovanović.

Crvena zvezda će u nastavku meča računati na Popovića, Degeneka, Gavrića, Bena, Sanoga, Srnića, Vukanovića i Krstovića.

15:59

Sastavi

Spartak

Dujmović - Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević - Marčić, Šimura -  Srećković, Tufegdžić, Savković - Furtula

Crvena zvezda

Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić - Falko, Petrović, Nikolić, Ivanić - Falćineli, Pavkov