NA ČELU TABELE

MILAN RAZBIJEN U DERBIJU PRED ZVEZDU! Interov strašni tandem dotukao Zlatana i drugove, Deki će videti mnogo mana!

Autor Nebojša Marković

"Rosoneri" pred revanš sa Crvenom zvezdom upisali još jedan očajan rezultat.

Kakav derbi, strašan derbi - ali samo za jednu njegovu polovinu! Inter je potpuno "razbucao" najljućeg rivala, a ubitačni tandem "Lu-La" pokazao je Milanu svu svoju moć.

MILAN - INTER 0:3 (0:1)
/Martinez 5, 57, Lukaku 66/

Milan je šokirao svoje navijače protiv slabašne Specije prošlog vikenda, došli su u Beograd gde nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu, a sada im obrazi bride od "Derbija dela Madonina".

Bride, jer im je Inter pokazao koliko su kvalitetniji u ovom trenutku i nagovestio im da neće dozvoliti da "rosoneri" ove sezone na tabeli završe iznad njih.

Završio je Milan utakmicu na "Marakani" primljenim golom u poslednjim sekundama meča, a onda je novi susret počeo još jednim primljenim golom, već posle pet minuta igre.

Tada je sjajni tandem Romelua Lukakua i Lautara Martineza nagovestio šta čeka Zlatana Ibrahimovića i drugove - Belgijanac je asistirao Argentincu i to je već bilo 1:0 za Inter.

Nije Milan uspevao da se oporavi od toga, iako jesu imali prilika, pre svih Ibrahimović. Ipak, Šveđaninu se nekoliko puta isprečio Samir Handanović na golu "nerazura", naročito u drugom poluvremenu kada je Slovenac imao dve sjajne odbrane u minutu razmaka.

Ponovo je Inter bolje otvorio i drugi deo meča, pošto je prvo Lautaro na asistenciju Ivana Perišića povisio na 2:0, da bi manje od 10 minuta kasnije Romelu Lukaku pokazao svoj razoran udarac posle solo prodora, "zakucavši" loptu u mrežu nemoćnog Đanluiđija Donarume.

Time je sada Inter odmakao Milanu na četiri boda razlike na vrhu tabele Serije A, uz 11 više od aktuelnog šampiona Juventusa (torinski klub ima i dve zaostale utakmice), dok će Dejan Stanković moći da vidi mnogo mana u redovima Milana, pred Zvezdin meč sezone narednog četvrtka.

Inter je za razliku od prošle sezone i brutalnog starta sa Antoniom Konteom na klupi sada uspeo da podiže formu kako sezona odmiče. Ostalo im je još čak 15 mečeva do kraja, a pobedom u milanskom derbiju svakako su istakli kandidaturu za svrgavanje Juvea...

SERIJA A, 23. KOLO:

Parma - Udineze 2:2 (2:0)
/Kornelijus 3, Kucka pen. 32 - Okaka 64, Nujtink 80/

Milan - Inter 0:3 (0:1)
/Martinez 5, 57, Lukaku 66/

Atalanta - Napoli (18.00)
Benevento - Roma (20.45)

U ponedeljak:
Juventus - Krotone (20.45)

Odigrano u petak

Fiorentina - Specija 3:0 (0:0)
/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Odigrano u subotu

Lacio - Sampdorija 1:0 (1:0)
/Luis Alberto 24/

Đenova - Verona 2:2 (0:1)
/Šomurodov 48, Badelj 90+4 – Ilić 17, Faraoni 61/

Sasuolo - Bolonja 1:1 (0:1)
/Kaputo 52 – Sorijano 17/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)
/Bremer 76/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.