MONDO intervju

PUCAO SAM MIHAJLOVIĆU U NOGE! VIKAO JE "BINO, NEMOJ": Miha je gledao da li je RANJEN, a Binić se smejao!

Autor Mladen Šolak

Dragiša Binić za MONDO otkrio anegdotu u kojoj je prepao svog cimera, velikog Sinišu Mihajlovića.

Izvor: MN Press

Kada je Siniša Mihajlović (52) tokom 1990. godine došao iz Vojvodine u Crvenu zvezdu, iskusniji saigrač Dragiša Binić (59) uzeo ga je pod svoje i postao jako blizak sa njim.

Legendarni asovi crveno-belih, osvajači titule Kupa evropskih šampiona, bili su i cimeri, a iz tog prijateljstva izrodile su se i brojne anegdote. Popularni "Bina" otkrio je kolumnisti MONDA Nebojši Petroviću jednu od zanimljivijih.

"On je kao klinac drhtao od Ljupka. Drhtao je. Znaš kako, dete iz Borovog sela, znao je da igra bilijar i igrao ga je strašno. Nema šanse da ga pobediš. U mom kraju je onda bio popularan stoni tenis, u njegovoj generaciji ovo drugo", rekao je Binić.

Izvor: MN Press

Binić Mihajhlovića pre svega pamti po velikoj tačnosti i pedantnosti. 

"Miha je kao prvo bio tačan. Da on zakasni da dođemo u sobu da spavamo? Ne, on dođe pola sata ranije, kupi novine, legne... Mene je ta njegova tačnost i nervirala, a bili smo cimeri", dodao je on.

Tako je jednog dana došao na ideju koja je zaprepastila Mihajlovića.

"Jednom sam rešio da ga iznenadim. Stavio sam pištolj u sobu sa ćorcima i ulazim dok je ležao. Rekao sam mu 'Ti cinkarošu jedan' i pucao. On je ležao na krevetu i rekao 'Ne, Bino!' i kako je puklo u onom dimu, on je skupio noge i mrdao prstima da vidi da li je ranjen. Pa gleda čaršaf, ćebe, pa mene, ništa mu nije bilo", nasmejao se Binić.

Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović
Izvor: MN Press

Mihajlović i Binić bili su saigrači samo u sezoni u kojoj su se popeli na krov Evrope, posle čega je Binić otišao u Češku, a bombarder iz Borovog sela ostao sa crveno-belima i osvojio i svetsku titulu.

Poslušajte Binićevu priču o ovom događaju, koji je sigurno i Mihajlović upamtio.  

Dragisa Binic Sinisa Mihajlovic
Izvor: YouTube/Nebojša Petrović

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.