KAO METAK!

ON JE NAJBRŽI FUDBALER U SRBIJI - IZMEREN NOVI REKORD: Igrač Čukaričkog trči skoro kao Kilijan Mbape! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Rame uz rame sa Nemanjom Radonjićem.

Izvor: MNPress

I Superliga svog sprintera za trku ima!

Fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević na subotnjem meču protiv Zlatibora postavio je rekord po brzini igrača otkako je u srpski fudbal uvedeno GPS merenje!

Ofanzivac Čukaričkog je u jednom trenutku oborio sve rekorde, kretavši se pri brzini od 37,04 kilometara na čas, navodi klub sa Banovog brda!

Ova neverovatna brzina zabeležena je na meču poslednjeg kola Superlige, a zanimljivo je da to otprilike brzina kojom su nedavno uspevali da trče Kilijan Mbape i Nemanja Radonjić.

Francuski superstar je na meču PSŽ-a i Monaka ove sezone u jednom trenutku trčao 38 kilometara na čas, dok je Nemanja Radonjić tada još uvek u dresu Marseja dostigao brzinu od 37 kilometara na čas.

Recimo, Jusein Bolt je pri postavljanju svetskog rekorda u trci na 100 metara dostigao maksimalnu brzinu od 44,72 kilometra na čas, dok je prosečna brzina njegovog kretanja na toj trci iznosila 37,58 km/h.

Nije poznato u kom trenutku je Birmančević uspeo da dostigne tako veliku brzinu, ali je on pobedu Čukaričkog 2:0 obeležio i svojim pogotkom na tom susretu:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.