Zajednička borba

"NADAM SE DA ĆEŠ UMRETI JE**** AFRIKANCU" : Fudbalske zvezde se suočili sa jezivim pretnjama i porukama prepune mržnje

Autor Tamara Ranković

Fudbaleri se ujedinjili protiv govora mržnje i rasizma

Izvor: Twitter/DW Sports/Printscreen

Zvezde su ustale protiv mržnje.

Nažalost, postalo je deo svakodnevice kada čujemo da je nekom sportisti upućen pogrdni komentar. Stvari su odmakle kontroli i na utakmici Lige šampiona (Bašakšehir- Pari Sen Žermen) kada je sudija uputio komentar koji je zvučao rasistički.

Fudbaleri Bundeslige i reprezentativci Nemačke čitali su nasilne poruke i postove sa društvenih mreža koje su im uputili najverovatnije ostrašćeni fanovi suparničkih klubova.

Na video klipu između ostalih zvezda našli su se i čuveni Toni Kros, mlado pojačanje Bajerna Dajo Upamekano, napadač Šalkea Mark Ut i defanzivac istog tima Batijan Očipka.

"Nadam se da ćeš umreti je**** Afrikancu; Znamo gde živiš i gde ti deca idu u vrtić; Polomiću ti noge nikada više nećeš moći da igraš fudbal", bile su poruke sa kojima su se poznata fudbalska imena suočila.

Pretnje su upućene ne samo fudbalerima već i njihovim porodicama. Nasilnici sa interneta uglavnom su pisali kako bi voleli da se neki od pomenutih igrača povredi i ne izađe više nikad na teren, obavezno uz strašne psovke.

Pogledajte potresni video u kome fudbaleri čitaju jezive pretnje:

Video je snimljen u okviru kampanje povodom govora mržnje na društvenim mrežama.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.