JAKO LEPO

ZVEZDA SE OPARILA I U LIGI EVROPE, NEK UEFA SPREMI LOVU: Nije kao Liga šampiona, ali hrabre pobede vrede NAJVIŠE!

Autor Nebojša Marković

Crveno-beli u drugom po snazi evropskom takmičenju pored sjajnih partija ostvarili i lep finansijskih prihod.

Crvena zvezda u dvomeču sa slavnim Milanom nije bila poražena, ali je završila učešće u Ligi Evrope zbog pravila o postignutim golovima u gostima.

Time je Zvezda stavila tačku na još jednu sjajnu evropsku sezonu, a od toga će i dobro finansijski zaraditi!

Crveno-belima se tako po drugi put desilo da ispadaju iz evropskih takmičenja nakon što nisu bili poraženi.

Posle jedanaesteraca sa Omonijom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji se u zvaničnoj statistici vode kao nerešen rezultat, Zvezda je sada dva puta igrala nerešeno sa Milanom.

Na kraju, ipak, to nije bilo dovoljno, a Zvezda evropsku sezonu može da sumira sa šest pobeda, pet remija i porazom od Hofenhajma u grupnoj fazi Lige Evrope.

Kada se podvuče crta - to je 8.847.053 evra zarade za šampiona Srbije!

Istina, to je daleko manje od zarade iz prošle sezone kada su crveno-beli igrali u Ligi šampiona, ali je činjenica da je ova sezona donela mnogo više radosti i uzbuđenja, pobeda i lepih golova nego ona prethodna.

Tada je Zvezda u Ligi šampiona ostvarila jednu pobedu i postigla sve golove u grupi baš u tom meču protiv Olimpijakosa. Sada je bilo mnogo više slavlja za tim Dejana Stankovića.

Ipak, vredi istaći i da ovih blizu 9.000.000 evra nije konačna suma, pošto će Zvezda dobiti i delić iz takozvanog "market poola". On u Ligi Evrope iznosi 168.000.000 evra, a previše je faktora koji utiču na to koliko će Zvezda na kraju sezone dobiti novca.

Prošle godine je Zvezda inkasirala 21.093.568 samo od nagrada UEFA, ali pitanje je da li bi ijedan navijač Zvezde to menjao za ovako uzbudljivu evropsku odiseju kakvu su crveno-beli imali...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.