Novi selektor!

FSS POTVRDIO - DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI JE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Legenda na rođendan dobila najveću čast i odgovornost!

Autor Nikola Lalović

Dragan Stojković Piksi je i zvanično novi selektor Srbije!

Izvor: Profimedia

Srbija je konačno dobila selektora! 

Posle mnogo pregovora i odlaganja Dragan Stojković Piksi je i zvanično postao novi selektor Srbije. 

Fudbalski savez Srbije se oglasio i ozvaničio ovu vest simbolično, na 56. rođendan nekadašnjeg kapitena i "desetke" našeg nacionalnog tima! 

"Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je selektor A reprezentacije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine", navodi se u saopštenju FSS.

On je u nacionalnom timu nastupao od 1983. do 2001. i za to vreme je postao jedan od najboljih igrača u istoriji naše zemlje. Bio je kapiten, lider, a nastupio je na 84 meča i postigao 15 golova. 

U trenerskoj karijeri do sada je radio u Aziji. Prvo je sa uspehom vodio klub u kome je ostavio ogroman trag i kao igrač Nagoju Grampus, a onda je iz Japana otišao u Kinu gde je radio u Gvangdžou R&F. 

"Ako ja mogu da se borim, i ne da budem selektor - nego da dam život za zemlju, moraće onda i oni. Ljudi misle da sam ja taj i ja ću to da sprovedem u delo!", naveo je Stojković u nedavnom obraćanju medijima. 

Dugo se pregovaralo sa Stojkovićem, kojem je ovo treći povratak u srpski fudbal, pošto je od 2001. do 2005. godine bio predsednik FSS-a, a od 2005. do 2007. predsednik Crvene zvezde. 

Selektore, srećan rođendan i srećno sa "Orlovima"!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.