OTIŠAO!

ZVEZDA GA NIJE HTELA JER JE DETE PARTIZANA - OTIŠAO U INOSTRANSTVO: Iz "Čuke" u prvi klub Zlatana Ibrahimovića!

Autor Nebojša Marković

Predstavio se navijačima.

Izvor: MN Press

Otišao je u inostranstvo.

"Dete" Partizana Veljko Birmančević imao je želju da zaigra za Crvenu zvezdu, ali će ubuduće nastupati u - Švedskoj.

Dosadašnji fudbaler Čukaričkog novi je igrač Malmea, kluba u kojem je ponikao Zlatan Ibrahimović, objavio je ovaj švedski klub.

"Veoma sam srećan što sam napravio ovaj veliki korak u mojoj karijeri i ne mogu da dočekam da zaigram za Malme. Malme je klub sa velikom istorijom i odmah sam hteo da postanem njihov igrač", rekao je Birmančević za sajt svog novog kluba.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je u prethodnih godinu i po dana bio u centru pažnje zbog svojih dobrih partija na Banovom brdu, ali i želje da postane igrač Crvene zvezde.

Birmančević strelac najlepšeg gola 24. kola Superlige

"Želim da se zahvalim članovima žirija koji nisu imali lak zadatak jer je konkurencija za 24. kolo bila vrlo izjednačena. Nisam mogao na bolji način da se oprostim od Čukaričkog i srpskog fudbala. Nosiću ovaj sat kao uspomenu na predivan period proveden na Banovom brdu."

Birmančević je u zimu 2019/20 jasno istakao da bi voleo da postane igrač Zvezde uprkos tome što je ponikao u Partizanovoj školi, a čak je i generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić istakao da baš zbog toga on neće nositi crveno-beli dres.

Na kraju je Birmančević otišao u Švedsku posle 11 golova i šest asistencija na 24 meča u svim takmičenjima u dresu Čukaričkog ove sezone.

"Brz sam sa loptom, volim da izazovem moje protivnike i mogu da izvodim i penale i slobodne udarce. Ima mnogo toga u mojoj igri", predstavio se Birmančević navijačima svog novog kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.