Čuda...

HOLAND JE MAŠINA ZA GOLOVE, A ROĐAK MU JE JOŠ LUĐI: Upoznajte Ćolanda, on će tek da rešeta!

Autor Dušan Ninković

Tri godine mlađi igrač nastavlja tradiciju u familiji.

Izvor: Profimedia

Još nam ni Erling nije pokazao sve što zna, a već na vrata seniorskog fudbala kuca Albert. Rođak Borusijine zvezde i jednog od natalentovanijih fudbalera na svetu igra za mladi tim Moldea i malo je reći da tamo blista!

Norvežanin Albert Braut Ćoland (17) za sada deluje kao igrač koji bi mogao da stoji bar rame uz rame sa poznatijim Holandom.

Iako je nekoliko godina mlađi od saigrača i rivala Albert je već postigao 64 gola za Molde, u kom je ponikao i njegov rođak. Stvari su još čudnije kada se pogleda da je to uradio na samo 37 mečeva!

Prethodne sezone Albert Braut Ćoland je nosio dres Brana i na 31 utakmici postigao čak 40 mečeva, što mu je i obezbedilo transfer u Molde. Naravno, interesovali su se i drugi klubovi, ali je on odlučio da sledi isti put koji je prošao napadač Borusije iz Dortmunda.

Mladi reprezentativac Norveške se već u ranoj fzi kariejre ističe visinom i veoma dobrim sanlaženjem u protivničkom prostoru, što su generalno karakteristike koje i Holand lepo neguje, preko RB Salcburga pa do dresa Milionera iz Dortmunda.

Nemojte se čuditi ako za nekoliko godina Norveška bude imala najbolji napadački tandem na svetu, a njih dvojica igrali za najveće timove Evrope. Za sada sve ukazuje na to.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi