Istorija

SREĆAN ROĐENDAN, VOŠO: Novosađani obeležili godišnjicu - 107. od osnivanja!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su obeležili ovaj poseban dan.

Ilustracija.
Izvor: MN Press

Osnovan od strane učenika Velike srpske pravoslavne gimnazije u Novom Sadu, a postao dvostruki osvajač prvenstva u Jugoslaviji i trofeja u Kupu Srbije. Fudbalski klub Vojvodina slavi 107. rođendan!

Najveći novosadski tim je, u skladu sa proslavom rođendana, postavio venac na mesto gde je 1914. godine ispisana istorija.

Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i predsednik Sekcije vetera Vasa Pušibrk posetili su Temerinsku ulicu i ispred broja 12 ostavili venac. Pre sedam godina, na istom mestu postavljena je spom ploča, kako bi se zauvek obeležilo mesto osnivanja crveno-belih.

''Ovo je istorijsko mesto na kojem je pre 107 godina rođena naša Vojvodina. Drago mi je zbog toga što Vojvodina danas raste i napreduje, a u svakom slučaju zaslužuje poštovanje u fudbalskom svetu. Naša obaveza je da gledamo daleko u budućnost, ali da nikada ne zaboravimo prošlost. Ne smemo zaboraviti ljude koji su stvarali i gradili ovaj klub, ostavivši ga nama u amanet. Ovih 107 godina je dug vremenski period, ali mi koji volimo našu „staru damu“ i dalje je smatramo mladom i verujemo da će tek zasijati svojim punim sjajem'', rekao je predsednik Vojvodine, Dragoljub Samardžić.

Istoričar Petar Đurđev, koji je član Upravnog odbora, istakao je da se stvaranjem vojvodine stvarao i san o slobodi, ravnopravnosti i sportskom nadmetanju u Novom Sadu.

Fudbalski klub Vojvodina je aktuelni osvajač Kupa Srbije, a ove sezone je u dobroj poziciji da ponovo izbori izlazak u Evropu. ''Stara damo'', srećan 107. rođendan.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi