Dirljivo

CRVENA ZVEZDA SE OPROSTILA OD VELIKOG MUZIČARA: Skoro pola veka njegovu pesmu Delije znaju napamet!

Autor Tamara Ranković

Emotivni oproštaj od čoveka koji je njihovom klubu podario melodiju koja se i danas peva

Izvor: MN Press

Frontmen grupe "Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić preminuo je 7. marta, u 70. godini života od posledica korona virusa, nakon što je bio priključen na respirator.

Iza sebe je ostavio mnoge poznate muzičke numere, ali fudbalskom klubu Crvena zvezda podario je melodiju od posebnog značaja.

 Sanja Ilić komponovao je himnu beogradskog kluba "Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli". Nakon potresne vesti o smrti oglasila se i Crvena zvezda.

"Napustio nas je kompozitor i muzičar Aleksandar Sanja Ilić. Sanja je kao kompozitor Zvezdine himne dirigovao horom koji je pevao na njenom prvom izvođenju krajem sedamdesetih godina. Počivaj u miru", napisali su crveno-beli na društvenoj mreži.

Koliko je Zvezda cenila poznatog muzičara dokazuje i činjenica da je 2015. godine organizovano obeležavanje 40. godišnjice od nastanka čuvene himne na kojoj je Sanja Ilić dobio priznanje jer je bio kompozitor iste.

Na stadionu je Medija centar tada bio ispunjen, a proslavi su prisustvovali brojni bivši i sadašnji sportisti Zvezde i prijatelji Sportskog društva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.