Fudbal

NAŠA SERIJA? ŠTA TEK ZVEZDA DA KAŽE!? Spremni su za derbi kola na "Marakani"!

Autor Mladen Šolak

Na Topčidersko brdo dolaze motivisani i svesni ko je favorit

Izvor: MN Press

Crvena zvezda večeras od 19.15 igra protiv Čukaričkog na svom stadionu, u derbiju 26. kola.

Večeras će se na terenu branioca titule sresti dva tima u dobroj formi, jer je Zvezda u seriji od 12 trijumfa u nizu u Superligi, dok Čukarički za sobom ima četiri pobede u nizu i nije izgubio još od 5. decembra i gostovanja Partizanu.

"Brđani" su od tada ostvarili sedam pobeda i zato su odmah iza "večitih" na tabeli.

"Šta tek Crvena zvezda da kaže u kakvoj je seriji?", rekao je u najavi utakmice trener Čukaričkog Dušan Đorđević.

"Ne treba se osvrtati na ono što je bilo. Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela. I posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni, pre svega tu mislim na onu najsvežiju protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, ali i utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo mi nivou".

Kako se suprotstaviti takvoj Crvenoj zvezdi?

"Probaćemo da ostanemo svoji, da potenciramo naše kvalitete. Sa druge strane, Crvena zvezda ima toliko kvaliteta, da moramo i o tome da razmišljamo. I kad govorim o njihovim kvalitetima, mislim i na individualne i na timske. Mogu da igraju na više načina, biće nam zaista teško".

Čukarički je ove nedelje ostao bez najboljeg strelca Veljka Birmančevića, koji je otišao u redove prvaka Švedske, Malmea.

"Svakog trenera boli odlazak igrača, posebno onih najbitnijih. Birmančević je bio jedan od takvih, međutim to je opet dobra stvar za klub, koji od toga živi. Na nama je da nađemo drugo rešenje, možda i neki drugi model igre. Da će nam Birmančević nedostajati, nedostajaće mnogo", poručio je Đorđević uoči odlaska na "Marakanu".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt