Istorija

ONI ČEKALI 10 GODINA, A DŽERARD CEO ŽIVOT - GLAZGOV RENDŽERS JE ŠAMPION: Nije uspeo sa Liverpulom, ali jeste u Škotskoj!

Autor Mladen Šolak

Stiven Džerard ostvario kao menadžer ono što nije kao igrač. Njegov tim je odigrao spektakularnu sezonu i zvanično postao prvak Škotske!

Fudbaleri Rendžersa osvojili su u nedelju rekordnu 55. šampionsku titulu u Škotskoj, pošto je njihov glavni rival Seltik danas odigrao nerešeno 0:0 protiv Dandi junajteda.

Rendžers je u subotu pobedio Sent Miren sa 3:0 na Ajbroksu i bio mu je potreban bod za titulu ili da Seltik danas ne pobedi Dandi junajted, što se i dogodilo.

Ekipa Stivena Džerarda osvojila je prvu titulu posle 10 godina i sada na "večnoj" listi ima više od dojučerašnjeg vladara - Seltika (51).

To je prva šampionska titula Stivena Džerarda uključujući i igračku i trenersku karijeru! Nije potrebno posebno podsećati na njegove neuspešne pokušaje da podigne pehar prvaka u Premijer ligi, iako je sa "redsima" bio šampion Evrope.

Na ulicama Glazgova se ovim povodom okupila grupa navijača ispred stadiona Rendžersa, gde su upalili vatromet. Nije ih bilo nekoliko hiljada, kao u subotu posle utakmice, kada ih je kritikovala škotska vlada zbog kršenja mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Prvu utakmicu kao šampioni, fudbaleri Rendžersa igraće baš na Seltik parku, 21. marta protiv velikog rivala, koji je osvajao titulu devet godina u nizu. Tih sezona Rendžers je zbog bankrota kretao ispočetka, ali je od Džerardovog dolaska2018.  to postala sasvim druga priča!

Dok slavi titulu, Rendžers će razmišljati i o tome da mu predstoji dvomeč osmine finala Lige Evrope protiv Slavije iz Praga

(Mondoi/Beta)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt