Uživo

ZVEZDA NE STAJE - TEŠKA I VAŽNA POBEDA! Ben "otvorio" Čukarički, Katai stavio tačku!

Derbi meč 26. kola Superlige pripao je crveno-belima.

Izvor: MN Press

Mnogi su očekivali ofanzivniji Čukarički, što bi otvorilo prostor za više prilika na obe strane terena, ali gosti sa Banovog brda su pokušali da odigraju na rezultat. I bili su blizu njega, jer pre postignutog gola Zvezda nije blista. Ali...

El Fardu Ben fantastičnim kretanjem kao najistureniji igrač Crvene zvezde uspeva prvo da psotigne gol, a zatim i da iznudi penal koji će realizovati Aleksandar Katai.

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (0:0)
/Ben 73, Katai 87/

Tako je Zvezda, koja nije stvarala mnogo šansi na ovom meču, ipak upisala sva tri boda i nastavila da održava prednost na vrhu tabele. Ponovo je šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, uz meč manje za aktuelnog šampiona i lidera Superlige.

Prvi deo meča na stadionu Rajko Mitić završen je sa samo jednim udarcem u okvir gola, a prave šanse skoro da nismo ni videli. Nešto slično od Crvene zvezde smo videli i u prethodnom kolu protiv TSC-a, gde je ekipa Dejana Stankovića zaigrala tek u nastavku.

Sada su silovito krenuli u nastavak, ali je moralo nešto da se promeni i u formaciji. Izašao je Pavkov, Ben je postao napadač, a njegovo šunjanje po kaznenom prostoru dalo je rezultat. Bio je na pravom mestu kada je Gobeljić ''slučajno'' asistirao, ali i kada je Kamenović pogrešio sa dodavanjem ka golmanu.

Bivši igrač Olimpijakosa kod prvog gola je predriblao golmana gostujućeg tima, a kod drugog bio brži od njega. Petrović je morao da ga obori, a Aleksandar Katai pogodio sa 11 metara.

Crvena zvezda će naredni superligaški meč odigrati u sredu. Protivnik će biti Mačva, a to je zaostali susret koji je srpski predstavnik u nokaut fazi Lige Evrope ove sezone morao da odloži zbog mečeva u Evropi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:13

Kraj - 2:0!

Ekipa Crvene zvezde stigla je do nove pobede, iako danas nije pružila fantastičnu partiju. Golove su postigli El Fardu Ben i Aleksandar Katai, koji je pogodio sa bele tačke.

21:08

GOOOOOOL - KATAI, 2:0!

87. minut - Petrović u jednu stranu, lopta po zemlji u sam ugao, ali na drugu. Školski. Aleksandar Katai rešava pitanje pobednika.

Crvena zvezda Čukarički 2:0 Aleksandar Katai
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:07

PENAL!

86. minut - Golman Đorđe Petrović startovao je na El Fardu Bena, a Danilo Grujić odmah pokazao na belu tačku. Katai će uzeti loptu.

21:03

Poslednja izmena Stankovića!

83. minut - Aleksa Vukanović je u igri, a Mirko Ivanić napušta teren. Crvena zvezda je napravila svih pet izmena.

20:58

Kovač!

77. minut - Vezni igrač Čukaričkog se našao usamljen na desetak metara od gola Crvene zvezde, a njegov pokušaj je najbolja šansa za goste. Stefan Kovač je udarcem glavom stavio na muke Milana Borjana, ali je kapiten Zvezde uspeo da izbaci loptu u korner.

20:57

Ćirković!

76. minut - Zamalo da posle samo tri minuta fudbala vidimo izjednačenje. I to na vrlo neobičan način. Nemanja Milunović je pokušao da izbaci loptu iz kaznenog prostora, da otkloni opasnost, a zapravo je pogodio natrčalog Ćirkovića. Lopta se od desnog krila Čukaričkog odbila u spoljni deo mreže Borjanovog gola.

20:53

GOOOOOL - BEN!

73. minut - Vodi Crvena zvezda! Nije ovo ličilo na napad koji će doneti prednost, ali je El Fardu Ben bio najsnalažljiviji u petercu Čukaričkog! Stigla je lopta sa desne strane, zakačila Stefana Šapića na putu ka momku sa Komorskih ostrva, ali je on uspeo da je prihvati. Dribling protiv golmana Petrovića i gol u praznu mrežu.

Crvena zvezda Čukarički 1:0 El Fardu Ben
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:45

Izmene!

64. minut - Gelor Kanga i Milan Pavkov su napustili igru, a na terenu su Veljko Nikolić i Slavoljub Srnić.

Crvena zvezda će poslednjih 25 minuta ili nešto malo više od toga igrati bez klasičnog napadača, pošto će najistureniji biti El Fardu Ben.

Na drugoj strani Marko Rakonjac menja Đorđa Jovanovića, u napadu Čukaričkog.

20:36

Izmene!

55. minut - Dvostruku izmenu pravi Dušan Đorđević. Oba krilna napadača gostujućeg tima su izašla iz igre, a umesto Mitra Ergelaša i Stefana Čolovića na terenu su Milutin Vidosavljević i Nikola Ćirković.

20:31

Katai!

50. minut - Ofanzivni vezista Zvezde je solo prodorom stvorio priliku, preskočio rivala koji je uklizao ispred njega, a zatim se i namestio na udarac. Ipak, nije bio precizan ovog puta, lopta odlazi pored gola.

20:30

Zvezda ofanzivnije!

49. minut - Fudbaleri Crvene zvezde su mnogo agilnije ušli u nastavak meča. Terenska inicijativa je potrajala nekoliko desetina sekundi, ali nije materijalizovana.

20:26

Nastavljamo!

46. minut - Počeo je drugi deo meča na stadionu Rajko Mitić.

20:24

Izmene!

Dve je napravio Dejan Stanković na poluvremenu, a u nastavku meča igraće Aleksandar Katai i Marko Gobeljić. Oni će u nastavku meča odmeniti dvojicu bonus igrača, Željka Gavrića i Njegoša Petrovića koji je igrao na poziciji desnog beka u prvom delu.

Izvor: MN Press

20:07

Poluvreme!

Odlaze na pauzu igrači oba tima, a nisu nam pokazali previše tokom 45 minuta fudbala. Derbi 26. runde u Superligi za sada nije opravdao očekivanja. 

20:06

Prekršaj Degeneka

45. minut - Za faul nad Jovanovićem je kažnjen žutim kartonom, ali je sprečio opasan napad gostiju.

20:00

Žuti karton!

40. minut - Nakon što je Gelor Kanga dobio žuti karton zbog faula nad Mitrom Ergelašem, sada mladi fudbaler Čukaričkog dobija istu opomenu zbog prekršaja nad Njegošem Petrovićem, koji danas igra kao desni bek.

19:51

Kanga!

31. minut - Šutirao je vezista Crvene zvezde sa ivice kaznenog prostora, ali su dvojica igrača tima sa Banovog brda uklizala u blok. Uspeli su da izblokiraju udarac i ovaj šut iz dobre pozicije odlazi preko gola.

19:50

Povreda Ergelaša!

29. minut - Gelor Kanga je startovao oštrije na Mitra Ergelaša, za to je na kraju akcije dobio žuti karton, a mladi fudbaler Čukaričkog će moći da nastavi meč.

19:38

Ivanić!

18. minut - Sad već malo opasnije preti Zvezda. Mirko Ivanić je povukao loptu u kazneni prostor gostiju, zatim pokušao da asistira ali je to na kraju više ličilo na udarac ka golu. Lopta prolazi pored stative.

19:36

Ben!

15. minut - Prva prilika na meču, pa iako nije bila sjajna red je pomenuti je. El Fardu Ben je lomio rivala, zatim i probao udarac, ali je bio veoma neprecizan. Njegov šut odlazi preko gola koji čuva Petrović.

19:31

Miran meč

11. minut - Nema prevelikih uzbuđenja u dosadašnjem delu susreta. Oba tima su oprezno ušla u derbi.

19:24

Iznenađenje Stankovića!

Dejan Stanković promešao je karte za današnji meč, a i formacijski imamo jedno iznenađenje u startnoj postavi. Neće ovo biti formacija sa tri defanzivca, kako se očekivalo, jer Njegoš Petrović igra kao desni bek. Verovatno prvi put od kako je u Crvenoj zvezdi.

Izvor: MN Press

19:21

Počinjemo!

1. minut - Meč između Crvene zvezde i Čukaričkog, u 26. kolu Superlige je počeo.

19:20

Minut ćutanja

Zbog smrti Sanje Ilića, koji je stvorio himnu Crvene zvezde, igrači su utakmicu započeli minutom ćutanja.

19:00

Koreografija

Navijači srpskog šampiona su na severnoj tribini ostavili rođendansku čestitku voljenom klubu. Crvena zvezda je 4. marta proslavila 76. rođendan.

18:49

Rezerve

Crvena zvezda

Popović, Odada, Pankov, Katai, Nikolić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović

Čukarički

Belić, Tošić, Rakonjac, Baić, Vidosavljević, Tanasijević, Ćirković, Bosnić, Lukić

18:47

SASTAVI:

Crvena zvezda

Borjan - Degenek, Milunović, Rodić - Ben, Sanogo, Petrović, Gavrić - Kanga, Ivanić - Pavkov

Čukarički

Petrović - Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović - Kovač, Docić, Mijailović - Čolović, Jovanović, Ergelaš

18:43

Službena lica

  • Glavni sudija: Grujić Danilo
  • Prvi pomoćnik: Ristić Milovan
  • Drugi pomoćnik: Đurđević Dalibor
  • Četvrti sudija: Anđelovski Novica
  • Delegat: Jovanović Marko

Ukratko

  • Crvena zvezda je pobedila poslednja tri međusobna meča
  • U jesenjem delu je bilo 1:3 na Banovom brdu
  • Dres Čukaričkog nosi bivši igrač Zvezde, Srđan Mijailović
učitaj još +