Čudo!

NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROPSKOG FUDBALA: Zvezda ih pobedila na penale, četvrtoligaš ih izbacio iz kupa!

Autor Dušan Ninković

Neverovatno na kakvim se trenutno granama nalazi bivši šampion Evrope.

Izvor: Profimedia/SIPA/Mathieu Pattier

Gotovo u najjačem sastavu Olimpik Marsej se suprotstavio četvrtoligašu. I ispao iz Kupa Francuske od tima za koji, verovatno, brojni igrači nekadašnjeg šampiona Evrope do večeras nisu ni čuli.

Kane Rusiljon je stigao do najveće pobede u klupskoj istoriji! Ekipa koja je pre godinu dana stigla iz petog u četvrti rang francuskog fudbala eliminisala je jedan od najpoznatijih klubova u zemlji.

Kane Rusiljon - Olimpik Marsej 2:1 (1:1)

Nije vredelo ni to što su na terenu iskusni Juto Nagatomo, štoper Duje Ćaleta-Car kog je tražio Liveprul, iskusni Dimitri Paje ili možda najveće klupsko pojačanje prethodnog leta Arkadijuš Milik. Ništa nije vredelo...

Gosti su imali skoro 65% poseda lopte, ali što se tiče stvorenih šansi, nisu uspeli da nadigraju rivala.

Malo poznati Žeremi Posteraro bio je prvi strelac na meču u 21. minutu, a njegov trud ''poništio'' je Milik u 38. minutu susreta. Na vreme je izjednačio Olimpik Marsej, što je moglo da nagovesti i potpuno preokret. Ali, to se nije desilo.

Posle Posterara, koji je najbolji igrač meča, pogodio je i Johan Bai pa će Kane Rusiljon igrati među 16 najboljih timova Francuske! A to niko nije mogao da očekuje.

Problemi Olimpik Marseja u kom su navijači divljali po trening centru, tražeći promene u vrhu kluba, nastavljaju da se gomilaju, PRe toga iz kluba je otišao Andre Viljaš-Boaš, nezadovoljan što su mu doveli igrača kog nije hteo. Slavni klub koji je protiv Crvene zvezde igrao finale Kupa evropskih šampiona, a kasnije i osvojio elitno evropsko takmičenje, dugo nije bio u ovakvim problemima.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.