Sećate se?

PIKSI GA DOVEO KAO TRENERSKU ZVEZDU, DELIJE GA OTERALE: Napravio neviđeni skandal na "Marakani", ostavio tim usred meča

Autor Nikola Lalović

Na današnji dan 2007. godine Dušan Bajević je otišao sa "Marakane" nasred utakmice!

Izvor: MN Press

Dragan Stojković Piksi je nedavno postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a to mu je treća funkcija u srpskom fudbalu posle završetka karijere. 

On je prvo  bio predsednik FS Jugoslavije, a potom je zamenio Dragana Džajića na mestu predsednika Crvene zvezde. Kada je 25. maja 2006. godine objavio da će novi trener crveno-belih biti Dušan Bajević, to je bila prava bomba!

Posle Valtera Zenge na "Marakanu" je stigao dokazani stručnjak, koji je godinama vodio najveće klubove u Grčkoj, a bio je igračka legenda u bivšoj Jugoslaviji. Pod njegovom trenerskom palicom tim je dobro odigrao protiv moćnog Milana, ali je potom usledio razočaravajući poraz od Slovana iz Libereca u Kupu UEFA.

Ipak u ligi je to izgledalo jako dobro, pa je u jednom momentu Zvezda imala čak 14 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Ipak, posle poraza od Partizana u derbiju 4:2 situacija se zaoštrila, a onda je na "Marakani" viđen skandal! 

10. marta 2007. godine Crvena zvezda je dočekala Vojvodinu, a na samom startu Aleksandar Davidov je doneo prednost Novosađanima. Despotović je dao drugi gol u 69. minutu, a onda su sa tribina krenuli povici protiv trenera. 

"Dušane odlazi, Dušane odlazi!"

I Bajević je otišao! Dok je meč bio u toku otišao je u tunel stadiona i nije se vratio. Do kraja meča je bilo 3:0 za Vojvodinu, pošto je poslednji gol postigao mladi Dušan Tadić.

Dušan Bajević napušta teren
Izvor: YouTube/Sportska sećanja

"Procenio sam da je situacija u kojoj se nalazi klub teška, da moram da se obratim javnosti i saopštim da je Dušan Bajević podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smelo da se dogodi, jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Verovao je i na kraju pobedio", rekao je Dragan Stojković Piksi posle tog meča. 

A kratko se povodom ostavke i odlaska sa terena oglasio i Bajević. 

"Uradio sam ono što su navijači tražili od mene, a tražili su da odem. Ispunio sam njihovu želju. Smatram da navijače treba poštovati, uvek sam se tako ponašao", rekao je Bajević tom prilikom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

"Procenio sam da je situacija u kojoj se nalazi klub teška, da moram da se obratim javnosti i saopštim da je Dušan Bajević podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smelo da se dogodi, jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Verovao je i na kraju pobedio"