ZA POLUFINALE

MOŽDA ZVEZDA ISPADNE DO TADA, A MOŽDA I MI ISPADNEMO: Stanojević bira najjači Partizan za Kup - nema kalkulacija!

Autor Nebojša Marković

Na redu je meč protiv Voždovca.

Izvor: YouTube/FK Partizan/Screenshot

Partizan je spreman - posle 15 pobeda u nizu u svim takmičenjima, na redu je borba za plasman u polufinale Kupa Srbije!

Eliminaciona utakmica donosi poseban oprez, a trener Aleksandar Stanojević je toga i te kako svestan.

Partizan je i dalje perfektan u 2021. godini, a da to i ostanu moraće da se postaraju u četvrtak protiv Voždovca, u četvrtfinalu nacionalnog kupa.

"Kup je idealna prilika za naš najbolji sastav, nema prostora da kalkulišemo", jasno počinje Stanojević.

"Samo najbolji igraju, ali pravimo rotacije. U prvenstvu već imamo ideju 3-4 igrača da promenimo za meč sa Zlatiborom, ali za ovaj meč izlazimo u najjačem mogućem sastavu."

U Partizan su stigle dobre vesti, jer su od korona virusa ozdravili Slobodan Urošević i Saša Zdjelar. Oni još neće imati svoje mesto u timu, ali su vesti vrlo pozitivne.

"Nisu vežbali, bitno je da su zdravi. Nije problem, sačekaćemo ih i važno je da je to prošlo. Na dobrom su nivou, još par dana i videćemo kada će ponovo biti u timu."

Stanojević o Kralju

"Ivicu znam dugo, zajedno smo igrali u kadetskoj selekciji. On je legenda Partizana i srećan sam kad su legende u klubu uz nas. Zadovoljan sam što je to", rekao je Stanojević povodom dolaska Ivice Kralja u Partizan na mesto koordinatora za sportska pitanja i vođenja skauting službe.

Stanojević kao po običaju poziva na oprez, naročito sada kada se radi o kup utakmici.

"Eliminaciona utakmica je i mi možemo mnogo da izgubimo time. Imali smo težak meču na Krovu, pre toga je bilo 1:2 u Humskoj. Oni imaju kadrovskih problema u ovom periodu, ali izaći će rasterećeno na nas, za razliku od nas koji smo maksimalno fokusirani. Znamo šta Kup znači za nas."

Na pitanje da li bi Stanojević možda voleo da njegov tim ako pobedi Voždovac igra meč protiv Crvene zvezde u polufinalu ili finalu Kupa Srbije, trener crno-belih ne naseda.

"Možda se nećemo ni odmeriti. Možda oni ispadnu do tada, a možda i mi ispadnemo do tada. Kup je specifično takmičenje i možete da budete bolji, a da vas protivnik jednim udarcem pobedi i izbaci", zaključio je Aleksandar Stanojevič.

Meč Partizan - Voždovac u okviru četvrtfinala Kupa Srbije je na programu u četvrtak u 17.05 časova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.