Potresno

ARGENTINCI ŽELE PRAVDU ZA "EL PIBEA" : Maradonine ćerke predvodile marš u Buenos Ajresu

Autor Tamara Ranković

Ne veruju da je preminuo prirodnom smrću već da su krivi doktori

Čitav svet pogodila je vest o smrti legendarnog Dijega Maradone, skoro četiri meseca kasnije bura povodom toga što je "El Pibe" otišao ne jenjava.

Mnogi fanovi i poštovaoci Maradonine igre ne mogu da prihvate da je Dijego preminuo već se čvrsto drže teorije da su za njegovu smrt krivi doktori i medicinske sestre.

Nakon što su osvanuli telefonski razgovori osoba koje su bile zadužene za brigu o zdravlju legendarnog fudbalera, nadležni organi formirali su specijalnu medicinsku jedinicu koja se bavi time da li je bilo propusta u lečenju Maradone i da li je zbog toga preminuo. Optužena su tri lekara i četiri medicinske sestre.

Međutim, javnost je ljuta jer državni organi sporo vode istragu, pa je tako širom Buenos Ajresa krenuo marš u znak protesta povodom smrti jedne od najvećih fudbalskih legenda. Marš pod nazivom " Pravda za Maradonu" su podržale i Dijegove ćerke Dalma i Đanina, a tu je bio i sin Dijego, kao i dve bivše supruge.

Posebno potresni momenat je bio što su mezimice "El Pibea" nosile majice na kojima je pisalo "Pravda za Boga", i što je Maradonina porodica bila ujedinjena iako traje podela nasledstva.

Uz mnogobrojne fanove, prestonicom Argentine šetali su i čuveni golman Serhio Gojkočea i nekadašnji Dijegov saigrač Klaudijo Garsija.

Ograde oko glavnog trga bile su okružene transparentima na kojima se traži pravda za krivce.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Skoro četiri meseca je prošlo od smrti Dijega Armanda Maradone, ali ogromna bura, koja se u Argentini podigla zbog iznenadnog odlaska legendarnog fudbalera, još se ne stišava.

Ogorčenost milionskog broja “El Pibeovih” fanova postala je još veća kada su u javnost procurili snimljeni telefonski razgovori osoba koje su bile zadužene da brinu za njegovo zdravstveno stanje posle hirurške intervencije na glavi, a sporost državnih organa u rešavanju krivičnih prijava protiv optuženih bila je povod da se u Buenos Ajresu organizuje marš pod nazivom “Pravda za Maradonu”.