Uživo

ZVEZDA POBEGLA NA ''PLUS DEVET'': Stankoviću poklon za jubilej, šampion ima 14 uzastopnih pobeda!

Ekipa Dejana Stankovića igra zaostali meč u prvenstvu.

Izvor: MN Press

Jubilej Dejana Stankovića, njegovih pedeset mečeva na klupi Crvene zvezde, obeležen je na najbolji mogući način. Goleadom, ubedljivom pobedom nad Mačvom i novim povećanjem prednosti nad najbližim rivalima.

Crvena zvezda je u Beogradu savladala Mačvu (4:0) u zaostalom meču 22. kola Superlige, pa sada ima 14 uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu i devet bodova više od Partizana.

Crvena zvezda - Mačva 4:0 (2:0)
/Katai 10, 88, Pavkov 24, Vukanović 79/

Još smo dve utakmice pa dugo čekana pauza za igrače Crvene zvezde. Obećali su Dejanu Stankoviću, udarnički do 20. marta, a onda odmor. Zasluženi. Do tada moraju da savladaju Voždovac i Mladost, kao što su večeras savladali Mačvu.

Pitala se na meču u Beogradu samo Crvena zvezda.

Terenska inicijativa, posed lopte, brojne šanse, pokušaji da se gol ugrozi na različite načine... Pretila je Crvena zvezda iz svih oružja, najviše preko Aleksandra Kataija koji se vraća u formu. Nakon nekoliko meseci pauze, momku iz Srbobrana treba vremena da uhvati ritam.

Danas je ritam hvatao prvim i četvrtim golom na meču. Prvo maestralno pogodivši dalji ugao Perićevog gola, a drugi put na sličan način, samo iz drugačije pozicije, otvarajući stopalo. Tada mu je salvoljub Srnić prelepo ostavio loptu.

U međuvremenu strelci su bili Milan Pavkov i rezervista Aleksa Vukanović, koji je igrao kao centralni napadač na današnjem meču. Na kraju ubedljivih 4:0, za 14 uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:06

Kraj - 4:0!

Meč u Beogradu je završen bez nadoknade, a Crvena zvezda je ponovo stigla do devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Strelci su bili Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović i ponovo Katai, najlepšim golom na meču.

21:02

GOOOOOOOL - Katai, 4:0!

88. minut - Kangin pas u prostor, Srnićeva asistencija i Kataijev šut iz trka - za najlepšu akciju na meča! Fantastična kombinacija igrača Zvezde za novi pogodak i ubedljivu prednost.

Crvena zvezda Mačva 4:0 Katai
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:54

GOOOOOOOOL - Vukanović 3:0!

79. minut - Nakon gotovo celog drugog dela u kom je Zvezda napadala, konačno su crveno-beli postigli gol. Milan Gajić je centrirao na Marka Gobeljića, ovaj spustio loptu do Vukanovića, a čovek koji u finišu susreta igra kao najistureniji igrač Zvezde samo se poklonio za gol!

Crvena zvezda Mačva 3:0 Vukanović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:52

Žuti karton Pankova!

78. minut - Napravio je Vanja Panić prekšraj nad defanzivcem crveno-belih, nije tu bilo ništa sporno, ali je Radovan Pankov odgurnuo mladog fudbalera. Zbog tog poteza je štoper opomenut.

20:47

Izmena!

72. minut - Poslednja promena Dejana Stankovića za večeras. Marko Gobeljić dobija priliku da odigra poslednjih dvadesetak minuta utakmice. Teren je napustio Milan Rodić.

Kod gostiju je Nemanja Panić zamenio Ćirkovića, što je poslednja izmena za goste.

20:42

Izmene!

66. minut - Obrovac i Trimanović su napustili teren, a u igri su Đoković i Tripković.

Kod Crvene zvezde Aleksa Vukanović menja El Fardu Bena, dok će Slavoljub Srnić zameniti Njegoša Petrovića.

20:38

Kanga!

64. minut - Opasna je Crvena zvezda, ovog puta preko Gabonca, čiji udarac odlazi pored stative.

20:32

Rodić!

58. minut - Ređaju se šanse, uglavnom pred golom Mačve. Ovog puta nije pogodio Milan rodić, koji je ostao sam na 11 metara od gola i dobio loptu tačno na glavu. Nije bio precizan, lopta odlazi pored stative.

20:31

Mačva!

56. minut - Trimanović je probio po levoj strani, nadigrao Radovana Pankova, ali otišao previše u stranu da bi mogao da preti. Šutirao je i tgo je bio lak posao za Borjana. Ali, možda Mačva ima šta da pokaže u nastavku meča, a da to nismo videli do sada.

20:26

Katai, Katai, Katai...

51. minut - Igra mu se fudbal danas. U ovim trenucima je na desnom boku, a odakle god da se spušta ka kaznenom prostoru Mačve, defanzivci ne mogu mirno da gledaju. Ovaj njegov udarac odbranio je golman Perić.

20:24

Katai!

49. minut - Pokušao je prodorom Željko Gavrić, a kada nije uspeo odbijenu loptu je sačekao Katai. Pretio je još jednom udarcem sa distance, ali ovog puta njegov šut nije bio precizan. Lopta odlazi preko gola.

20:20

Nastavljamo!

46. minut - Utakmica je nastavljena, a pred nama je još 45 minuta fudbala sa stadiona Rajko Mitić.

20:19

Izmene!

Željko Gavrić i Gelor Kanga će u igru, a teren su napustili Milan Pavkov i Mirko Ivanić. El Fardu Ben će se, sasvim sigurno, preseliti u napad.

Kod gostiju, umesto Filipa Pejovića igra Nikola Subotić, a umesto Ognjena Mijailovića Slobodan Sladojević.

20:01

Poluvreme!

Golovima Aleksandra Kataija i Milana Pavkova Crvena zvezda ima prednost nakon prvog dela igre. Posle jednog minuta nadoknade sudija Šegrt je odvirao poluvreme.

Rani golovi Crvene zvezde ''ubili'' su utakmicu u kojoj nismo videli previše ritma.

19:58

Miran deo meča!

43. minut - Od početka utakmica na stadionu Rajko Mitić izgleda isto. Lopta je u nogama igrača Zvezde, koji imaju posed i kontrolu, a Mačva tek povremeno preti kontrama.

Od kako je Zvezda postigla i drugi gol na utakmici, ritam je opao.

19:54

Pogodak Pavkova!

Samo nekoliko minuta nakon prvog, Crvena zvezda je postigla i drugi gol. Bila je to lepa akcija.

Crvena zvezda Mačva 2:0 Pavkov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:40

Stativa!

26. minut - Veljko Nikolić je drugi put u sjajnoj prilici, ali opet nema gola. Ovog puta je savladao Perića, ali je stativa sprečila veznog igrača da se upiše u listu strelaca.

19:39

GOOOOOOOOOOOOL - Pavkov, 2:0!

24. minut - Milan Pavkov duplira prednost crveno-belih!

Mirko Ivanić je sjajno ''promenio stranu'', Milan Gajić iz prve vratio loptu u kazneni prostor, a Pavkov matirao Perića. Izabranici Dejana Stankovića, po svemu sudeći, danas neće imati teži zadatak.

19:37

Pogodak Kataija

Ovako je ofanzivac Crvene zvezde pogodio, već u desetom minutu, za prednost aktuelnog lidera!

Crvena zvezda Mačva 1:0 Katai
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:36

Lopta u nogama Zvezde!

21. minut - Potpuna terenska inicijativa Crvene zvezde u ovim trenucima. Zapravo, tako je od početka meča.

Domaćin je rešen da što pre stigne do drugog gola na meču.

19:26

Nikolić!

12. minut - Kakva šansa za Crvenu zvezdu! Gajić je ostavio Nikolića samog na petercu, ali je Perić skinuo njegov udarac. Nakon intervencije golmana Mačve lopta odlazi u korner.

19:25

GOOOOOOL - Katai, 1:0!

10. minut - Specijalitet Aleksandra Kataija. Namestio se na desnu nogu na levoj strani terena, pogodio suprotan ugao i savladao Nikolu Perića. Crvena zvezda vodi protiv Mačve!

19:21

Pankov!

7. minut  Ponovo Zvezda pokazuje koliko je opasna iz prekida. Radovan Pankov je bio najviši u skoku, nakon centaršuta koji je El Fardu Ben poslao na peterac. Ipak, njegov udarac glavom nije išao u okvir gola.

19:20

Pozajmljeni igrači

Crvena zvezda je šabačkoj Mačvi pozajmila dvojicu fudbalera, golmana Miloša Gordića i napadača Luku Markovića, koji danas nisu u konkurenciji za meč. Takva praksa je prisutna u brojnim evropskim i svetskim klubovima, pozajmljeni igrači propuštaju mečeve protiv tima iz kog su stigli.

19:15

Meč je počeo!

1. minut - Pratimo zaostali meč 22. runde Superlige Srbije.

19:10

Trener Mačve!

Neobično, na klupi tima iz Šapca sedi Slovenac. Bivši reprezentativac Slovenije, nekadašnji vezni fudbaler Alfred Jermaniš, vodi Šapčane ovog proleća i pokušava da im donese opstanak u Superligi.

Pored toga, veliki rezultat bi bilo iznenađenje u Kupu Srbije. Jermaniš je tokom šest godina upisao 29 nastupa za Sloveniju, a u trenerskoj karijeri je vodio Koper, Bonifiku i Izolu u svojoj zemlji.

18:14

Rezerve!

Crvena zvezda

Popović, Odada, Kanga, Milunović, Gavrić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović

Mačva

Samurović, Tripković, Pešić, Subotić, Mihajlović, Panić, Sladojević, Jovanović, Ristanović, Đoković

18:13

Postave!

Crvena zvezda

Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović, Nikolić - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov 

Mačva

Perić - Pejović, Kremenović, Kočar, Dabić - Mijailović, Knežević, Obrovac - Ćirković, Panić, Trimanović

17:42

Početak meča!

Utakmica Crvena zvezda - Mačva na stadionu Rajko Mitić počinje u 19:10!

Podsećamo, ovo je jedini meč superligaškog programa za danas. U srpskom fudbalu danas su ukupno na rasporedu bila četiri meča, od kojih su tri u Kupu Srbije.

U Senti su igrali TSC i Radnik, u Subotici Spartak i Vojvodina, dok u Beogradu, nedaleko od stadiona Crvene zvezde, Partizan dočekuje ekipu Voždovca u opštinskom derbiju.

17:28

Službena lica!

  • Glavni sudija: Šegrt Jovan
  • Prvi pomoćnik: Bogićević Dragan
  • Drugi pomoćnik: Andrejić Čedomir
  • Četvrti sudija: Stefanović Milan
  • Delegat: Milivojević Miroslav
17:21

Dobrodošli!

Uživo ćemo, tekstualnim prenosom, pratiti meč Superlige između aktuelnog šampiona Crvene zvezde i ekipe Mačve iz Šapca, tima koji se bori za opstanak u tekućoj sezoni. Ostanite uz MONDO!

Ukratko

  • Nakon ovom meča svi timovi Superlige će imati po 26 mečeva
  • Crvena zvezda i Mačva su odložili meč 22. kola
  • Utakmica je odložena zbog obaveza crveno-belih u Evropi
  • Zvezda je u Šapcu pobedila (0:3) golovima Krstovića, Nikolića i Vulića
učitaj još +