Doktorski

OTERALI GA NAKON 352 UTAKMICE, ON SE OSVETIO SA 42 GODINE: O proslavi gola priča cela Evropa! (VIDEO)

Autori Goran Arbutina Dušan Ninković

Osveta se servira hladna, a to je na svojoj koži osetio engleski niželigaš Morkamb.

Izvor: Prinscreen

Derek Adams, menadžer Morkamba koji je član engleske Lige 2, odnosno četvrtog ranga takmičenja, ogrešio se o klupsku legendu. Rešio je da mu iskusni Kevin Elison više nije potreban...

Osveta je najbolja kad se servira hladna. Tako je iskusni fudbaler rođen u Liverpulu postao poznat u poznim igračkim godinama zbog ''osvete''. Promenio je u svojoj karijeri 15 klubova, među kojima je najpoznatiji Lester, ali najveći trag ostavio je u Morkambu, kom je juče postigao gol.

Devet godina nosio je dres ovog kluba i upisao čak 352 nastupa postavši praktično legenda kluba, međutim, umesto nekog priznanja na zalasku karijere prošle godine dobio je "šut kartu".

Menadžer Derek Adams odlučio je da mu ne treba vremešni Elison i porukom na oglasnoj tabli obavestio je njega i ostale u klubu da on više nije član prve ekipe.

Kevin Elison sa 41 godinom ostao je bez posla, ali je znao da će se jednog dana osvetiti zbog ove nepravde.

I ona je stigla ove subote! Njegov novi klub Njuport kaunti gostovao je kod Morkamba, a pobedu 3:1 obeležio je detalj iz 79. minuta.

Samo deset minuta nakon što je ušao sa klupe Kevin Elison (42) zabio je gol kojim je overio pobedu svog novog tima, a onda ga proslavio tamo gde je jedino mogao – pred protivničkom klupom!

Elison je odmah otrčao ka klupi domaćih i u prolazu se pomalo uneo u facu svom nekadašnjem treneru koji ga je oterao, želeći da mu dokaže da je napravio veliku grešku.

Pogodak protiv bivšeg kluba bio je tek drugi u sezoni za Elisona, koji tokom većeg dela sezone šansu dobija sa klupe, u samom finišu utakmice. Prethodni put je mrežu zatresao u novembru, kada je njegov gol bio jedini na meču protiv Port Vejla.

Da stvar bude gora po Morkamb, ekipa Njuport kauntija ga je ovom pobedom preskočila i sada sa bodom više i utakmicom manje ima više šanse za promociju u viši rang. Njuport trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 57 bodova, dok je Morkamb na sedmom mestu u četvrtoj ligi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi