Uzbudljivo!

VOJVODINI NI GOLČINA NIJE DOVOLJNA, LALATOVIĆ ĆE SANJATI KOSTIĆA: Sjajan meč u Surdulici, sve je prštalo na jugu!

Autori Mladen Šolak Dušan Ninković

Tri zanimljiva meča u Superligi Srbije.

Izvor: MN Press

Od poslednjih pet mečeva u Superligi Srbije, Vojvodina ima samo dve pobede. ''Ugurali'' su se tu poraz od Partizana, remi protiv Mladosti u Lučanima, ali i današnji neuspeh. Iako je Nikola Drinčić postigao jedan od najboljih golova u sezoni, Vojvodina nije uzela sva tri boda u Surdulici (2:2).

Domaći su poveli 2:0 do finiša golom Zorana Danoskog na asistenciju Milana Makarića u 30. minutu, a onda su duplirali prednost autogolom Marka Bjekovića u 42. minutu.

Međutim, tada je zablistao Nikola Drinčić i u svom stilu – bombom sa 30 metara smanjio zaostatak Vojvodine na 1:2. Uživajte u golčini!

Vojvodina je u nastavku izjednačila autogolom Nikole Bogdanovskog u 74. minutu, a do kraja nije uspela da potpuno preokrene, iako je imala nekoliko velikih šansi. Najveći razlog što Voša nije pobedila bio je golman Radnika Ivan Kostić, koji je u drugom delu odlično čuvao mrežu, iako Drinčićev gol ide i njemu na dušu.

"Mislim da smo danas zaslužili pobedu, da smo bili bolje da smo imali mnogo bolje šanse, tri su bile stopostotne. To je bilo teže promašiti nego dati. Dali smo i sebi autogol. Pritiskali smo Surdulicu, koja je jako dobar tim, polufinalista Kupa, šesti su na tabeli... Ovo je Vojvodina kakvu hoću, koja igra dominantno, napada. Bio sam ubeđen da ćemo preokrenuti, to smo i zaslužili", rekao je Lalatović posle meča.

Dok je sve prštalo u Surdulici, odigran je mali derbi Bačke između Proletera i Spartaka i pripao je drugom novosadskom timu u eliti - 2:0, dok je ekipa TSC-a bez Mladena Krstajića uspeo da savlada Mačvu ubedljivije, 3:0.

Proleter je tek u finišu slomio otpor Spartaka, koji je susret završio sa desetoricom igrača na terenu. Tokom poslednjih deset minuta utakmice Bašanović i Mirsavljev su postavili konačnih 2:0 u Novom Sadu.

Za razliku od njih, TSC je posao obavio na početku. Prvo preko Milićevića, zatim preko mladog Banjca, ekipa iz Bačke Topole je završila posao. Mačva će imati velikih problema da stigne do opstanka u ovoj sezoni.

Rezultati 27. kola Superlige:

ponedeljak

Proleter - Spartak 2:0 (0:0)
/Bašanović 82, Mirosavljev 90+3/

Radnik - Vojvodina 2:2 (2:1)
/Danoski 30, Bjeković 42 ag - Drinčić 45+2, Bogdanovski 74 ag/

TSC - Mačva 3:0 (2:0)
/Milićević 8, Banjac 37/, Milićević

Voždovac - Crvena zvezda u toku

Partizan - Zlatibor 18:10

odigrano u subotu

Čukarički - Radnički 0:0

odigrano u nedelju

Inđija - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Bastajić 88 p/

Javor - Rad 1:1 (0:1)
/Ilić 71 - Kaluđerović 33/

Mladost - Metalac 1:1 (1:1)
/Bojović 38 - Prestiž 28/

Napredak - Bačka 2:1 (1:0)
(Marjanović 2, Melunović 62 - Ašćerić 74 p/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.