Slatke muke!

PIKSI SE OGLASIO O NAPADAČIMA, JEDNOG JE POSEBNO POHVALIO: Konkurencija je paklena, ko treba da igra u špicu? (ANKETA)

Autor Nikola Lalović

Ne tako davno Srbija se mučila sa postizanjem golova, a onda je kod Slavoljuba Muslina "proradio" Aleksandar Mitrović. Sada je situacija obrnuta, konkurencija u napadu je žestoka!

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije ima problematičnih pozicija u timu, ali u napadu je problem drugačiji. 

Novi selektor Dragan Stojković Piksi imaće ogromne probleme da se odluči za startnog napadača pošto je veliki broj špiceva našeg nacionalnog tima u formi. 

Pre svega se izdvaja Dušan Vlahović koji je tokom cele sezone bio najbolji igrač Fiorentine, a sada je potvrdio svoju formu tako što je za samo poluvreme postigao het-trik. U svom najskorijem intervjuu selektor Dragan Stojković je posebno obratio pažnju na mladog špica "viole". 

"Ovo su sada neke stvari koje su samo plus i pozitivno možemo gledati kada Vlahović da recimo tri gola za 45 minuta, to njemu povećava samopouzdanje, čini ga važnijim, o njemu se piše, priča. Za mene je posebno važno da on u godištu u kojem jeste, pokazuje strahovit zrelost. On ima samo 20, 21 godinu, a ponaša se kao da ima 30, što je jako pozitivno i dobro i što njemu zaista otvara put da napravi fenomenalnu karijeru, u šta sam ubeđen i da bude kasnije i veoma važan šraf u igri naše reprezentacije", rekao je Stojković u intervjuu Tanjugu.

Ali nije samo Vlahović u sjajnoj formI! Već neko vreme nekadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Despotovićtrese mreže u Rusiji, dok i neki mlađi igrači poput Dejana Joveljićapolako kroje svoje inostrane karijere. 

Aleksandar Mitrović i Luka Jović koji su u prethodnom periodu bili prvi izbor na poziciji u napadu ove sezone ne igraju u kontinuitetu, ali to ne sprečava selektora da veruje u njih!

"I ostali igrači, isto tako su davali golove, ali to na kraju krajeva nije toliko bitno, koliko je bitno da imaju kontinuitet u svojim igrama, da su iz vikenda u vikend starteri u klubovima. To je najvažnije, mislim da nisam pogrešio što sam ih zvao, smatram da poseduju kvalitet koji je reprezentativni. Sa druge starne imamo Jovića i Mitrovića koji trenutno imaju malu minutažu u klubovima, ali to apsolutno ne menja moje mišljenje o njima. Izuzetno ih cenim, zato su na spisku, to je to. Bitno je da su živi i zdravi i videćemo na kraju", zaključio je Stojković.

Srbiju 24. marta čeka meč sa Republikom Irskom, tri dana kasnije je zadatak još teži jer će naš nacionali tim igrati sa Portugalom, a 31. marta dolazi duel sa Azerbejdžanom. 

Srbiji su neophodni bodovi na tim mečevima, a verovatno najveća dilema je - ko će biti napadač? Šta vi mislite, ko je trenutno najbolje rešenje? 

Da li je to Vlahović koji ove sezone rešeta u Seriji A i dao je već 12 golova i apsolutno je najbitniji igrač u svom timu? Možda Đorđe Despotović koji je treći strelac ruske Premijer lige i uspeva da postiže golove protiv najjačih timova u jakoj konkurenciji?

Da li Luka Jović koji konačno dobija minute u Nemačkoj treba da dobije šansu od prvog minuta, pošto je i u nacionalnom timu u meču sa Škotskom dokazao da ima kvalitet?

Ili možda ne treba ništa menjati? Aleksandar Mitrović na svom kontu već ima 36 golova za nacionalni tim i sa njim je Srbija posle dugo godina dobila napadača koji trese mreže na svakom meču. 

Ko bi bio vaš izbor?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.