Tuga

TUŽAN KRAJ FUDBALSKE LEGENDE ŠAPCA: 7 dana ga tražili, našla ga LOPTA - "Neka kažu da nema Boga"

Autor Nikola Lalović

Potresna priča o smrti šabačkog fudbalskog asa.

Izvor: Printscreen/TV Pink

Posle sedmodnevne potrage, u Šapcu je pronađen nekadašnji legendarni fudbaler Aleksandar Miličić

On je u 75. godini pronađen smrznut kraj stadiona Mačve, a ostao je upamćen kao legenda tuzlanske Slobode

Za taj tim je odigrao preko 475 utakmica, a bio je član generacije koja je osvojila treće mesto 1977. godine i naredne godine je igrala Kup UEFA, gde je izbačena od Las Palmasa. 

Miličić je pred kraj života imao problema sa demencijom, a njegova supruga Smilja je otkrila da su ga pronašli dečaci u igri, kada im je pobegla lopta.

"Dečaci neki su pošli da snimaju zalazak sunca i ispala im je lopta. Tu gde je ispala nije poljana gde može da se igra lopte. I neka mi niko ne kaže da nema sudbine i Boga. Ja verujem u to...Pronašla ga je lopta", rekla je ona za Pink. 

Njegova ćerka Sanja se emotivno oprostila od nekadašnje fudbalske legende. 

"Nadala sam se da je negde otišao, da je uzeo neki autobus, da ga je neko primio, da je u toplom i suvom, neizvesnost je bila jako teška. Ne verujem da bih mogla da živim sa tom neizvesnošću da ga nisu našli. Mislim da je ovako bolje. Nadam se da je zaspao srećan misleći da je dao najlepši gol i da je odigrao najlepšu utakmicu u životu". rekla je Sanja Miličić Perniola.

Miličić je rođen u Šapcu, igrao je od 1963. do 1966. godine za Mačvu, da bi potom prešao u Voždovacza koji je igrao do 1969. godne. Potom je prešao u Slobodu gde je stekao status legende. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi