OBJASNIO

ZAŠTO SRBIJA NIJE USPEŠNA U FUDBALU? Prosinečki zna, otkrio šta to Hrvatska ima što "orlovima" fali!

Autor Nebojša Marković

Legendarni fudbaler dao svoje viđenje situacije.

Izvor: MN Press

Robert Prosinečki je postao legenda Crvene zvezde kao deo tima koji je 1991. godine stigao do vrha Evrope, a potom je u Beogradu radio i kao trener.

On je u Srbiji bio trener Zvezde, kluba u kojem je ostvario neke od najvećih uspeha u karijeri, a hrvatske medije su zanimali njegovi stavovi o fudbalu baš u Srbiji.

U razgovoru za "Indeks", Prosinečki je pričao o tome kako je stigao u Crvenu zvezdu i ko je najveći majstor s kojim je igrao u timu, ali bio je upitan još neke zanimljive stvari.

Na primer, jedno od pitanja bilo je zašto Srbija nije tako uspešna sa svojom reprezentacijom, ali Prosinečki u svom odgovoru nijednog trenutka nije direktno spominjao "orlove".

"Mislim da se ovde (Hrvatska, prim. aut.) mnogo više živi za reprezentaciju. Svi koji dođu u reprezentaciju daju sve od sebe i uvek idu maksimalno. Kad god treba, kad je gusto, naši igrači daju sve. Imamo kult, drugačije se voli reprezentacija i drugačije se igra", počeo je "Žuti".

On se potom osvrnuo i na selekciju koju je vodio kao selektor.

"S Bosnom je slična situacija. Nisu igrači na nivou Hrvatske, ali ima igrača koji bi sigurno mogli da igraju u Hrvatskoj. Kad im samo nešto treba, oni tu pokleknu", rekao je Prosinečki.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.